Oje kullandıktan sonra yapacağınız hata para cezası getirebilir

Oje kullandıktan sonra yapacağınız hata para cezası getirebilir

Ojelerin cam şişelerini yanlış yere atmak ya da ojeyi bir yerlere dökmek, size para cezası olarak dönebilir. İşte detaylar...

Kadınların en yaygın kullandıkları kozmetik ürünlerinden ojeler, kimyasal ve toksik olanlar dahil çok sayıda bileşen içeriyor. Hal böyle olunca oje şişelerinin çevre dostu bir şekilde imha edilmeleri zorlaşıyor.

Peki oje şişeleri her çöp kutusuna atılabilir mi?

Oje tamamen kuruduğunda veya sertleştiğinde şişeyi çöp kutusuna atabilirsiniz. Çünkü çözücüler uçar ve çevresel tehdit ortadan kalkar. Sarı çöp kutularına ise yalnızca şişenin plastik kapağı atılabilir.

Oje şişeleri, şişe kutularına atılamaz. Sadece şişe tamamen boşsa ambalajın cam kısmını konteynere atabilirsiniz. Tamamen boşalmış olması, şişedeki kalıntıları oje çıkarıcı veya terebentin ile temizlemeniz gerekir. Bu sıvı daha sonra bir geri dönüşüm merkezine götürülmesi gereken bir toplama kabına konulmalıdır.

TUVALETE ATMAK

Ojeyi tuvalete veya lavaboya dökmemelisiniz. İçeriğindeki maddeler atık su arıtma sistemi tarafından filtrelenemez veya sadece sınırlı ölçüde filtrelenebilir. İçerdiği maddeler suda yaşayan organizmalar için de çok zararlıdır. Buna rağmen ojeyi kanalizasyona atanlara 35 Euro ya da daha fazla para cezası kesilebilir.

Kullanılmış ojeyi imha etmenin en iyi yolu, bir geri dönüşüm merkezine götürmektir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT