O baharatta kanserojen maddeler keşfedildi: Acilen iade edilmeli

O baharatta kanserojen maddeler keşfedildi: Acilen iade edilmeli

Federal Tüketici Koruma Ofisi, King markalı defne yapraklı ürünlerin geri çağrıldığını duyurdu. Ofis baharatların kanserojen maddeler içerdiğini belirtiliyor. Bu nedenle kesinlikle tüketilmemesi öneriliyor.

Federal Tüketici Koruma Ofisi, Kings markalı defne yaprakları için bir geri çağırma duyurusu yayınladı. Uyarıya göre, kurutulmuş baharatta kanserojen maddeler bulundu. Kurumdan yapılan açıklamaya göre, özellikle polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH'lar) tespit edildi. Defne yaprakları hali hazırda Berlin'deki çeşitli süpermarketlerde de satılıyor.

KESİNLİKLE TÜKETİLMEMELİ

Federal Çevre Ajansı'na göre PAH'lar kanserojendir, genomu değiştirebilir ve toksiktir. Ayrıca çevrede parçalanmaları ve organizmalarda birikmeleri de zordur. Bu nedenle tüketilmesi kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

Defne yapraklarının mor-yeşil plastik bir torba içinde satıldığı bildirilmekte. Son tüketim tarihi Mayıs 2026 olan 50 gram ve 1 kilogramlık paketlerdeki ürünler geri çağrılmış durumda. Üretici ilgili paketlerin nasıl iade edileceği konusunda herhangi bir bilgi vermediğinden, satın alınan markete iade edilmesi tavsiye ediliyor.

ARTI49

Fotoğraf: Temsili

HABERE YORUM KAT