Münih eski emniyet müdürünün itirafını duyan kokain satıcısı mahkemede kahkahayı bastı!

Münih eski emniyet müdürünün itirafını duyan kokain satıcısı mahkemede kahkahayı bastı!

Münih polisindeki uyuşturucu skandalı hakkında giderek daha fazla şok edici ayrıntı ortaya çıktı. Emniyet Müdürü Fritz F. (28) şu anda konu ile alakalı yargılanıyor.

Emniyet Müdürü Fritz F. (28) geçen hafta gözyaşları içinde itirafta bulundu: Kokain satın aldığını ve yaklaşık iki yıldır kokain kullandığını itiraf eden Fritz, bu bağımlılığın nedeni olarak özel sorunları ve iş stresini gösterdi. Görev başında bu bağımlılığın işi ile alakalı hiçbir sorun yaratmadığını iddia etti.

Ancak, uyuşturucu satıcısı (Hakan P.) olayın tamamen farklı bir versiyonunu mahkemeye sundu ve bu ifadede, emniyet müdürünün kendisinden bir yıl içinde yaklaşık 100 gram kokain aldığını söyledi. Fritz F. başlangıçta 69 gram aldığını kabul etti, Hakan P. , Fritz 'in ifadeleriyle karşı karşıya kalınca gülmek zorunda kaldı. Çünkü ifadesine göre, Fritz F. ara sıra değil, aynı zamanda haftada birkaç kez parti veriyordu. Sarhoş ve uykusuz doğrudan karakola gittiğine şahit olduğunu beyan etti.

Münih polisinin çalışma koşullarına ilişkin mahkemede kamuoyuna sunulan görüşler var. 2020'deki uyuşturucu skandalı ortaya çıktığında, başkanlık “birkaç çürük elmadan” bahsediyordu. Ancak savcılık ve Eyalet Kriminal Dairesi, Münih polisine karşı şimdiye kadar yapılmış en büyük soruşturmaları başlattı. 31'i Münih'ten olmak üzere toplam 37 polis memurundan şüphelenildi. Toplam altı polis memuru suçlandı, şu anda iki davanın süreci devam ediyor, üçüncüsü yakında başlayacak.

Fritz F. uyuşturucu suçlarını gözyaşları içinde itiraf etti. Artık bir polis memuru olarak çalışamayacağının kararı verildi. Hapis kararı üzerinde ise henüz bir karara varılmadı. Vakalarda el konulan uyuşturucuları bile çaldığı tespit edildi. 

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT