Milyonlarca Alman vatandaşına vergi indirimi yolda

Milyonlarca Alman vatandaşına vergi indirimi yolda

Maliye Bakanı Christian Lindner, Almanya'da yüksek enflasyona karşı milyonlarca vatandaş için vergi indirimi yapılacağını duyurdu.

Almanya’da Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, yüksek enflasyon oranlarına karşılık bu yıl milyonlarca vatandaş için vergi indirimi yapılacağını duyurdu.

Yaptığı açıklama da beklenen enflasyon artışının ücret ve gelir vergisi için vergiden muaf temel ödenekte geriye dönük bir artış gerektirdiğini belirtti. Lindner, bu değişikliğin mevzuatta hazırlandığını ve bunun çalışan nüfus için daha fazla vergi indirimi anlamına geldiğini ifade etti.

"SOĞUK İLERLEME" DURMALI

Bakan, 2025 ve 2026 yıllarında gelir vergisinde değişiklik yapılmasının mümkün olduğunu ve “soğuk ilerleme” olarak adlandırılan durumun telafi edilmesi gerektiğini söyledi. Soğuk ilerleme, yüksek enflasyonun gelir vergisi üzerindeki etkisine atıfta bulunarak, gizli bir vergi artışına yol açabilecek durumu ifade ediyor.

BÜTÇE AÇIĞI ÇİFT HANELERDE

Öte yandan Federal hükümet 2025 bütçesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor ve çift haneli milyar Euro aralığında bir açıkla karşı karşıya. "Der Spiegel"e göre Dışişleri, İçişleri, Aile ve Ulaştırma Bakanlıkları daha küçük bütçelere sahip olacak. Lindner, ek savunma harcamalarını karşılamak için yeni sosyal harcamalarda "moratoryum" önerisinde bulundu, ancak bu fikir Ekonomi Bakanı Robert Habeck tarafından reddedildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT