Merkel’e hakaret hapis cezası getirdi!

Merkel’e hakaret hapis cezası getirdi!

40 yasındaki Roland G.’nin facebooktaki bir chat grubu üzerinden barış ve huzuru tehdit ettiği, halkı kışkırtıcı çağrılarda bulunması sebebiyle 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Berlin İdare Mahkemesi sosyal medya platformu Facebook’daki chat grubu üzerinden Merkel’e hakaret edip nefret suçu işlediği gerekçesiyle bir kişiyi 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Berlin Spandau ilçesinde yaşayan ve bahçıvan olarak çalışan Roland G.’nin hapis cezası tecil edildi. Savcılık, 40 yasındaki Roland G.’nin geçen yıl haziran ayında Facebook chat grubunda barış ve huzuru tehdit ettiği, halkı kışkırtıcı çağrılarda bulunduğu ve kamuoyunu suça teşvik ettiği suçlamasında bulundu. Hakim, karar açıklamasında, “Yazdıklarınız gerçekten iğrenç şeyler. Herkes bir şeylerde hoşnutsuz olabilir, ancak bu şekilde abartılı tepki veremezsiniz” dedi.

Sanık Ronald G. ise savunmasında “Korona tedbirlerine çok kızmıştım. Televizyonda gördüklerimi aklım almıyordu. En kötüsü ise kısıtlamalardı. Uzun süre işe gidemedim ve terapilerim de iptal edildi. Çok korkunç bir dönemdi. En kötüsü ise arkadaşlarımı göremememdi. Nefret beni içine çekti. O dönemde çok içmeye başladım. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyordum” açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA- MURAT TOSUN

HABERE YORUM KAT