Mercedes-Benz tüm Alman şubelerini satmak istiyor

Mercedes-Benz tüm Alman şubelerini satmak istiyor

Otomobil üreticisi Mercedes-Benz Almanya'daki tüm şubelerini satmayı planlıyor. Bu durum yaklaşık 8,000 çalışanı etkileyecek.

Otomotiv endüstrisinin geleceğinin elektrikli ve dijital olduğu Mercedes-Benz'de de açıkça görülüyor. Dünyanın en eski otomobil şirketi, e-mobiliteye daha fazla odaklanarak ve satış stratejisini yeniden düzenleyerek önemli değişikliklerle karşı karşıya. Planlar, Almanya'da kalan tüm şubelerin satışını içeriyor ve bu da yaklaşık 8.000 çalışanı etkileyecek. Denetim Kurulu planları çoktan onayladı, ancak çalışan temsilcilerinden önemli eleştiriler geldi.

İŞ KONSEYİ BAŞKANI PLANLARI ELEŞTİRDİ

Modern dünyada otomobiller internet üzerinden kolayca yapılandırılıp sipariş edilebiliyor ve bu da geleneksel otomobil bayileri için giderek daha büyük bir sorun haline geliyor. Bununla birlikte, Mercedes-Benz tarafından öngörülen yaklaşık 60 şubenin satışı, bunların kapatılacağı anlamına gelmiyor. Stuttgart merkezli şirket ayrıca 2029 yılına kadar Almanya'daki çalışanların çoğunluğu için zorunlu işten çıkarmaları yasaklayan "Zusi 2030" olarak adlandırılan kurala da uymak istiyor. Bu, şubelerdeki yaklaşık 8.000 çalışanın işlerini kaybetmeyeceği, ancak yeni sahipler tarafından işe alınacağı anlamına geliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT