Meral Akşener'den ''Burası çok önemli'' göndermesi

Meral Akşener'den ''Burası çok önemli'' göndermesi

'"Türkiye, hukuksuzlukla, adaletsizlikle karşı karşıya. Türkiye, milli iradeye yapılan saygısızlıklarla karşı karşıya.''

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuşuyor. 

Grup toplantısında konuşan Akşener "Sadece canları istedi diye uluslararası bir anlaşmayı kendileri adına feshedebiliyorlar. Sırf canları istedi diye gecenin bir yarısı itibarı bağımsızlığından gelen Merkez Bankası'nın, bir başkanını daha görevden alabiliyorlar. Sırf canları istedi diye, Türk Milleti'nin kutlu iradesini hiçe sayıp, demokrasinin, hukukun, devlet insanlığının gereklerini yerle bir ediyorlar" sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

İşte Akşener'in konuşmasının ilgili kısmı:

Anayasamız kanunla düzenlenmesi öngörülen konularda Cumhurbaşkanı Kararnamesi çıkarılamaz deniyor. Yani diyor ki Cumhurbaşkanı’nın karar ve işlemleri anayasanın ve kanunların üzerinde değildir, Cumhurbaşkanı tabidir. Sayın Erdoğan, millet iradesini hiçe sayan kanunsuz yetkiyle gece yarısı aklına esmiş İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmiş. Bu yetki aşımı milletimiz için hak gaspıdır.

Mesela mülkiyet hakkı da aynı yöntemle gasp edilebilir. Memuriyetten doğan haklar, çalışanlarımızın tüm yasal hak ve güvenceleri de aynı yöntemle gasp edilebilir.  Yarın emekli maaşları ödenmeyecek diye bir Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın çıkmayacağını bilemezsiniz.

Akşener Berat Albayrak'a gönderme yaparak açıklaması sırasında ''Burası çok önemli'' diyerek ''Görevden alınan bakanların rahatlamasını hayretle izliyoruz'' ifadelerini kullandı..

''Daha 4,5 ay önce Damat Bakan'ı göndermek pahasına göreve getirdikleri Merkez Bankası Başkanı da cuma gecesi itibariyle gitti. Damatı affettik diyorlardı onun gidişine sebep olan başkan ''Görevden alındım'' dedi. Görevden alındığı için bir de teşekkür etti, burası çok önemli, zaten her giden bir rahatlıyor bir huzur, hayretle izliyoruz...''

İşte o anlar:

HABERE YORUM KAT