Maskeli saldırganın Almanya bağlantısı çıktı

Maskeli saldırganın Almanya bağlantısı çıktı

Süper Lig'de Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylar hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Olaylı maçta sahaya ilk giren maskeli taraftarın Almanya'dan gelmiş olduğu öğrenildi.

Süper Lig’de Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylardan sonra başlatılan soruşturmaya dair yeni bilgiler ortaya çıktı.

T24’ten Tolga Şardan’ın haberine göre Fenerbahçeli bir futbolcuya saldırıda bulunan ve maske takarak sahaya inen taraftarın Almanya’dan geldiği tespit edildi. Şüphelinin maç için özel olarak Türkiye’ye geldiği ve şehirdeki bir otelde kaldığı belirlendi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, gözaltına alınan şüphelilerin “organize hareket” içinde olup olmadıklarını inceliyor. Ayrıca stada giriş sırasında yapılan güvenlik kontrollerinde, sahaya inen ve maske takan taraftar grubunun maskelerinin neden ele geçirilemediği araştırılıyor.

ÖZEL İNCELEME EKİBİ GÖREVDE

İçişleri Bakanlığı, olayların ardından şehre altı kişilik özel bir inceleme ve soruşturma ekibi gönderdi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ömer Urhal başkanlığındaki ekip, spor müsabakalarında alınan güvenlik önlemlerini değerlendirecek. Ekip, ayrıca stadyum güvenliği ve özel güvenlik personelinin görevlerinde herhangi bir eksiklik olup olmadığını da inceleyecek.

TRABZONSPOR YÖNETİMİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Trabzonspor yönetimi, yaşanan olaylarla ilgili olarak Fenerbahçe yönetiminin açıklamalarına karşılık, özel bir dosya hazırlayarak savcılığa sunacak. Ayrıca, Trabzonspor yönetimi, Fenerbahçeli futbolcular Bright Osayi Samuel, Jayden Quinn Oosterwalde, Michy Batshuayi ve İrfan Can Eğribayat hakkında suç duyurusunda bulunmayı planlıyor.

ARTI49

Fotoğraft:AA

HABERE YORUM KAT