'Lüksemburg uçuşlarına da 30 kg verilsin'

'Lüksemburg uçuşlarına da 30 kg verilsin'

CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, Almanya ve Fransa sınırında yaşayan binlerce kişinin Türkiye'ye Lüksemburg Havalimanı üzerinden gittiğini belirterek, "THY, Lüksemburg'a da 30 kg serbest bagaj hakkı tanımalı' dedi.

STRAZBURG - Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, THY'nin ücretsiz bagaj hakkını 23'den yeniden 30 kg'a yükselmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ancak bu durumun Lüksemburg uçuşlarını kapsamadığını söyledi. "Almanya ve Fransa'daki havalimanlarından Türkiye'ye ekonomi sınıfı biletlerle 30 kg bagaj hakkı, ek ücret ödemeden tanınıyor. Ancak Almanya'nın ve Fransa'nın Lüksemburg sınırında yaşayan bir kişi, hemen yanı başındaki Lüksemburg Havalimanı'ndan seyahat ederse, 23 kg hakkı oluyor. Bu durum, bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız için bir haksızlıktır ve en kısa sürede giderilmelidir" dedi.

'571 seçmen var 9 bin 779 oy çıktı'

Lüksemburg'da 571 kayıtlı seçmen olmasına rağmen, burada kurulan sandıklardan 9 bin 729 oy çıktığını belirten Çam, "Lüksemburg sınırında çok sayıda Türk vatandaşı ve mavi kart sahibi Alman vatandaşı yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Günde 1 uçuş var

Konuyu gündeme getiren Reisebüro sahibi Ali Çetinkaya ise Lüksemburg'dan Türkiye'ye günde bir uçuş gerçekleştirildiğini belirterek, "Burada 23 kg serbest bagaj uygulaması haksızlık olur. Avusturya'nın eklendiği gibi, THY'nin açıkladığı 30 kg bagajın gerçeli olduğu ülkelere Lüksemburg da dahil edilmeli" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT