Liverpool'un yıldızından Gazze'ye destek

Liverpool'un yıldızından Gazze'ye destek

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool ile yine formda bir sezon geçiren Mısırlı futbolcu Muhammed Salah'tan Gazze'ye destek geldi.

Dünya futboluna yön veren çok sayıda ismin aksine düşüncelerini paylaşmaktan çekinmeyen Salah, maddi yardımda bulunduğu İsrail saldırısı altındaki Gazzeliler için sosyal medya hesaplarından da destek istedi.

Transfer olduğu 2017 yılından bu yana Liverpool'un Premier Lig'de 30 yıllık şampiyonluk hasretini son erdirmesinde ve beş yılda üç kez final oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi'ni 2019'da kazanmasında büyük pay sahibi olan 31 yaşındaki Salah, saha dışındaki duruşuyla da örnek bir profil ortaya koydu.

Sık sık ülkesinde zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan insanlara yaptığı yardımlarla haber olan Mısırlı yıldız, İsrail saldırısı altındaki Gazze'de yaşanan insani drama da ilk günden itibaren sessiz kalmadı.

"GAZZELİLERİN ACILARINA ALIŞMAYIN"

Salah, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye destek veren futbolcuların kadro dışı bırakıldığı ya da sözleşmelerinin feshedildiği dönemde sosyal medya hesaplarından destek paylaşımları yapmaktan çekinmedi.

İsrail'in hastanelere saldırdığı ekim ayında video paylaşan Salah, "Böyle zamanlarda konuşmak kolay değil. Çok fazla vahşet ve kalp kırıcı şiddet var. Son hafta yaşanan gerginliklere şahit olmak çok kötü. Bütün hayatlar kutsaldır ve korunmalıdır. Buna son verilmesi lazım. Aileler birbirinden koparıldı. Gazze'nin insani yardım almasına acilen izin verilmeli. Oradaki halk, çok kötü koşullar altında." ifadelerini kullandı.

İkinci paylaşımını Noel'de yapan Salah, Gazze'de yaşananların unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, "Orta Doğu'da devam eden acımasız savaş, özellikle de Gazze'deki ölüm ve yıkımla birlikte bu yıl Noel'e büyük bir üzüntüyle giriyoruz. Lütfen onları unutmayın ve onların acılarına alışmayın. Mutlu Noeller." şeklinde görüş belirtti.

Mısır Kızılayı İcra Direktörü Rami en-Nazar, ekim ayında yaptığı açıklamada, Salah'ın Gazze halkına maddi destekte bulunduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT