Kuzey Ren-Vestfalya'da cezaevleri boşaltılıyor: Suçlular artık aramızda!

Kuzey Ren-Vestfalya'da cezaevleri boşaltılıyor: Suçlular artık aramızda!

Kuzey Ren-Vestfalya'daki cezaevleri "esrar yasası" nedeniyle boşaltılıyor. "Af" sayesinde küçük miktarlarda uyuşturucu bulundurmaktan dolayı hapis yatan mahkumlar tek tek serbest bırakılıyor. Bu düzenleme şimdiden çok sayıda tahliyeye yol açtı.

Ay başından bu yana bir konu siyaset ve medya dünyasına hakim oldu: Esrarın yasallaşması...

Kuzey Ren Vestfalya'da da esrar kullanımı 1 Nisan'dan bu yana belirli koşullar altında yasal. Buna bir dizi yasa değişikliği ve yaklaşan yasaklar eşlik ediyor. Sonuç olarak şu anda düzinelerce mahkum serbest bırakılıyor. Bunu çok daha fazlası izleyebilir.

"Af" sayesinde küçük miktarlarda uyuşturucu bulundurmaktan dolayı hapis yatan mahkumlar tek tek serbest bırakılıyor. Kuzey Ren Vestfalya'da bu düzenleme şimdiden çok sayıda tahliyeye yol açtı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Bu kapsamda, Essen'de 31 mahkumun serbest bırakıldığı düşünülüyor. Ayrıca 67 tutuklama da beklemedeydi ve artık bu tutuklama gerçekleştirilmeyecek. Resmi rakamlara göre Bochum'da da şu ana kadar 26 mahkum serbest bırakıldı.

Hagen'deki cezaevlerinden de beş kişi serbest bırakıldı ve bir vakada tutuklama emri bile iptal edildi. Siegen ve Detmold'da da sırasıyla iki ve bir kişi serbest bırakıldı. Krefeld'de 171 vakada cezaların infazı iptal edildi, ancak kesin tahliye sayısı açıklanmadı.

Bielefeld'de 4588 dosya incelendi ve 50 tutuklama emri değiştirildi ya da iptal edildi. Bu kapsamlı kontrollere rağmen sadece bir kişi gözaltından serbest bırakıldı.

Münster ve Paderborn'da da binlerce dava yeni esrar yasasıyla ilgili olup olmadıkları açısından kontrol edildi. Münster'de bu sayede beş kişi gözaltından serbest bırakılırken, Paderborn'da 16 tutuklama ihbarı iptal edildi.

Bu süreç, esrarın yasallaştırılmasıyla ilgili daha geniş bir yasal reformun parçası. Eyalet Adalet Bakanlığı'na göre bu durum NRW'de yeni yasal çerçeveye göre yeniden değerlendirilmesi gereken yaklaşık 60.000 davayı etkiliyor. Bu gelişme, yasal değişikliklerin adalet sistemini ve bundan etkilenen insanların yaşamlarını ne kadar derinden etkileyeceğini gösteriyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT