Kuzey Ren-Vestfalya artık 1200 Euro yardım yapacak...

Kuzey Ren-Vestfalya artık 1200 Euro yardım yapacak...

Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti bir jüri ile seçtiği kişilere 1200 Euro yarımda bulunacak.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti şimdi cesur ve girişimci vatandaşlar için bir fon veriyor. Aylık 1200 Euro.

Bir iş kurduğunuzda, öncelikle iki yakanızı nasıl bir araya getirebileceğinizi düşünmeniz ve önünüzü görmeniz lazım. Bir yandan çekilen kredilerin geri ödenmesi gerekirken bir yandan daha fazla kar elde etmeyi düşünmelisiniz

Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti, bu aşamada şirket sahiplerine mali destek sağlamak amacıyla ayda 1.200 Euroluk bir sübvansiyon veriyor.

Ayda 1200 Euro
Yardım, 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren ödenmeye başlayacak. Finansmanın bir yıl süreyle sağlanması planlanıyor.

Kurucu ailede bir çocuğun doğması halinde yardım üç ay daha uzatılabilir. Ebeveyn parası alıyorsanız da, yardım 12 ay boyunca askıya alınabilir.

Kuzey Ren Vestfalya Ekonomi Bakanı Mona Neubaur fonun "Buzdolabınızın içindekileri ya da bir sonraki kira ödemesini düşünmek zorunda kalmadan" iş kurmaya odaklanmayı kolaylaştırdığını söylüyor. Buna ek olarak, kadın girişimcilerin sayısını arttırmak eyalet hükümetinin önemli bir hedefi.

Şu ana kadar 3825 start-up projesinden 6559 kişi başvuruda bulundu ve bunlardan 4342 kurucu jüri tarafından finansman için önerildi.

Ancak "Gründungsstipendium.NRW" olarak adlandırılan bu fonun önemli bir dezavantajı var: Sadece en fazla üç kurucu bir yıla kadar aylık 1200 Euro fon alabiliyor. Binlerce başvuru arasından kimin burs alacağına bir jüri karar veriyor.

HABERE YORUM KAT