Köpek eti yemek için direnişe geçtiler

Köpek eti yemek için direnişe geçtiler

Güney Kore'de köpek eti tüketimi ve satışının yasaklanmasının ardından, Çiftçiler Birliği yasaya karşı eylem kararı aldı.

Güney Kore parlamentosu köpek eti üretimi ve satışının yasaklanmasına karar verdi. Yasanın, 2027 yılı itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kore medyasına göre; suçlular 3 yıla kadar hapis ya da 30 milyon Won' kadar, (20 bin Euro'nun biraz altı) para cezasına çarptırılabilecek. Daha önce köpekleri katleden şirketlere, sektörden çıkmaları için tazminat ödenecek.

Hayvan hakları aktivistleri, Gukhoe'de alınan karar için "Toplumumuz adına tarihi bir karar" yorumunda bulundu. Birkaç yıldır ülke gündeminde yer tutan tartışma, köpek eti tüketiminin ve satışının yasaklanmasıyla son buldu. Ancak yasak, ülkede bazı çevreleri de rahatsız etti.

Güney Koreli Çiftçiler Birliği Başkanı, "köpek endüstrisi destekçilerinin yüzyıllardır süregelen gelenek ve mesleklerini icra etme özgürlüğü konusunda ısrarcı olduklarını" dile getirdi. Çiftçiler Seul'deki Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıkladılar. Ayrıca "kapsamlı protestolar" düzenleyeceklerini de duyurdular.

ARTI49

HABERE YORUM KAT