Kız çocuğunu sünnet ettiren anneye hapis cezası: Dünya genelinde 200 milyondan fazla çocuk mağdur

Kız çocuğunu sünnet ettiren anneye hapis cezası: Dünya genelinde 200 milyondan fazla çocuk mağdur

İngiltere'de bir kadın, kız çocuğunu "sünnet" ettirdiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturmanın ardından tutuklandı.

İngiltere'de bir kadın, küçük bir kız çocuğunu sünnet ettirmek üzere Kenya'ya götürdüğü gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İngiliz haber ajansı PA'nın aktardığına göre, Londra'daki Old Bailey Ceza Mahkemesi Cuma günü 40 yaşındaki kadını 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kadın 2006 yılında o zamanlar 3 yaşında olan kız çocuğuyla birlikte Kenya'ya gitmişti. Orada yürümeye başlayan çocuğu özel bir eve götürmüş ve çocuk burada "kadın sünneti" olarak da bilinen işlemin kurbanı olmuştu. İşlem sırasında kızın klitorisinin tamamı kesilerek alındı.

PA, suçun ancak yıllar sonra 16 yaşına gelen kızın, okuldaki bir öğretmene mağduriyetini açmasıyla ortaya çıktı.

200 MİLYONDAN FAZLA KIZ ÇOCUĞU

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) tahminlerine göre, dünya çapında 200 milyondan fazla kız çocuğu ve kadın "sünnet" edildi. Bu prosedür bazı ülkelerde yasaklanmış olsa da bazı durumlarda hala meşru görülüyor..

Londra polisinden bir temsilci, kararın gerçekten caydırıcı olmasını umduğunu söyledi. Bu konuya daha fazla dikkat çekileceğini ve mağdurların destek ve yardım alabileceklerini bileceklerini umduğunu belirtti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT