Kimse ne işe yaradığını bilmiyordu, Aldi ve Lidl'daki halıların sırrı ortaya çıktı

Kimse ne işe yaradığını bilmiyordu, Aldi ve Lidl'daki halıların sırrı ortaya çıktı

Aldi ve Lidl gibi marketlerin tırtıklı halıları hırsızlığa karşı kullandığı ortaya çıktı. Market arabası eğer bu halıların üzerinden geçerse, arabanın kilit mekanizması devreye giriyor ve araba hareket edemiyor.

Neredeyse herkes Aldi,Lidl ve Edeka'da alışveriş yaparken itilmesi zor alışveriş arabalarından rahatsız olmuştur. Ya tekerlekler kilitlendiği için ya da itildikleri yöne doğru yuvarlanmadıkları için.

Bir başka sıkıntı da ödeme yapıldıktan sonra ortaya çıkıyor. Alışverişinizi rahat bir şekilde alışveriş arabasıyla aracınıza doğru itmek istediğinizde, genellikle çıkış kapısında ya da en geç otoparktan çıkarken sorun yaşarsınız, tekerlekler aniden hiç dönmüyor gibi görünür ve arabayı itmek imkansız hale gelir ya da çaba gerektirir.

NEDEN TEKERLEKLER HEP ARIZALI

Görünüşte kusurlu olan alışveriş arabaları ile perakendeci, mağazasında daha yavaş yürümenizi ve daha sık durmanızı istiyor. Bu kısa duraklamalar sizi raflardaki ürünlere daha yakından bakmaya ve belki de dükkanda acele etmek yerine onları almaya teşvik eder.

Buna ek olarak, bazı perakendeciler alışveriş arabalarının tekerleklerine hırsızlığa karşı koruma, bir immobilizer ve hatta bir direksiyon kilidi entegre etmektedir.

Mağazaların giriş ve çıkışlarında genellikle müşterilerin üzerinden geçmesi gereken özel halılar bulunmaktadır. Alışveriş arabası bunların üzerinden yuvarlanırsa immobilizer devreye girer. Bu, alışveriş arabasının mağazadan veya otoparktan dışarı itilemeyeceği anlamına gelir.

Alışveriş arabası otoparka geri döndüğünde veya halının üzerinden yuvarlandığında kilit açılır ve tekerlekler tekrar eskisi gibi döner.

KÜÇÜK SEPETLER İÇİNDE VAR

Küçük alışveriş sepetleri de hırsızlık önleyici cihazlarla donatılmıştır. Bunlar genellikle giyim eşyaları için de kullanılan hırsızlık önleme cihazlarıdır. Müşteriler alışveriş sepetiyle mağazadan ayrılır ayrılmaz, ilgili alarm çalar.

PARA CEZASI VAR

Sadece alışveriş arabasını ödünç almak isteseniz bile bir alışveriş arabasıyla perakendecinin tesisinden ayrılan herkes, zimmete para geçirme suçundan yargılanabilir. Bu durumda perakendeci sizi şikayet edebilir veya işyerine girişinizi yasaklayabilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT