İzmir’de Uluslararası Homeros Sempozyumu Yapılıyor

İzmir’de Uluslararası Homeros Sempozyumu Yapılıyor

8-9 Temmuz 2021 tarihinde Ahmed Adnan Sayun sanat Merkezi’nde düzenlenecek “Uluslararası Homeros Tarih Sempozyumu” na İzmir ev sahipliği yapıyor.

“ İzmir’i Akdeniz çanağının öncü kenti yapacağız ” sloganıyla yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç SOYER himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi  Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde, Dünya Kenti İzmir Derneği’nin projelendirdiği ve yürütücülüğünü üstlendiği, Yaşar Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri Houston-Clear Lake Üniversitesi ve İzmir Müzikleri Uygulama ve Araştırma Merkezi organizasyon komitesince 8-9 Temmuz 2021 tarihinde Ahmed Adnan Sayun sanat Merkezi’nde düzenlenecek “Uluslararası  Homeros Tarih Sempozyumu”’na İzmir ev sahipliği yapıyor.
 
 İZMİRLİ HOMEROS

Türkiye ve Amerika’dan katılan kanaat önderi akademisyen, tarihçi ve arkeolog panelistler, 2021 İzmir UCGL Kültür Zirvesinin gönüllü vizyon projesi olan sempozyumda “İzmirli Homeros ve Dönemi ” vurgusuyla, Dünya edebiyatını, şiirini, sanatını etkilemiş ve yönlendirmiş, Anadolu yurttaşı, İzmirli hemşehirlimiz, tarihin yazılı ilk edebiyat yapıtları İLYADA ve ODYSSEIA destanlarının  yazarı ve derleyicisi olduğu kabul edilen,bu topraklarda yaşamı 2700 yıl civarı önceye tarihlenen HOMEROS’u konuşacaklar.
 
HOMEROS SENFONİSİ

Sayın Başkan Tunç SOYER’in heyecanla desteklediği, Avrupa’nın Kültür Başkenti İzmir vizyonu ışığında İzmir’in Çok Sesli ve Çok Kültürlü tarihini uluslararası arenada temsil edecek Homeros’a ithafen koro ve orkestra için senfonik eser bestelenecek. Orkestra Şefi Uğur Sayınbatur’un Genel Müzik Direktörlüğünde, İzmir Müzikleri Uygulama ve Araştırma Merkezi “ Homeros Senfonisi ” çalışma grubunun, Dünya Kenti İzmir Derneği ile organize edeceği, İZMİR’i tüm dünya ile buluşturacak bir konser organizasyonu gerçekleşecek.
 
GELECEĞİMİZE BİR MİRAS

Dünya Kenti İzmir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Güler ve DİDER Danışma Kurulu Üyesi İş İnsanı Sayın Oğuz Aydemir ve İbrahim Yüncü, Anadolu’nun ve Güzel İzmir’imizin tarih mirasını korumak istiyor.

HABERE YORUM KAT