Ikea şehir merkezlerine giriyor, fiyatlar düşmeye başlayacak

Ikea şehir merkezlerine giriyor, fiyatlar düşmeye başlayacak

Mobilya devi Ikea yeni açıkladığı planlarına göre, Almanya'da daha fazla şehir merkezine girmeyi planlıyor. Ayrıca şirketin mali durumu iyi gittiği için, şirketin ürünleri de ucuzlayacak.

İsveçli mobilya devi Ikea yaklaşık 2 bin ürünün fiyatını düşürmeye karar verdi. Almanya'daki patronu Walter Kadnar'ın Alman Bild gazetesine verdiği bir röportajda açıkladığı gibi, gelecekte şehir merkezlerinde de muhtemelen daha fazla Ikea mağazası olacak.

Ancak bunlar geleneksel mobilya mağazaları olmayacak. Kadnar, bunun yerine Ikea'nın Almanya genelinde planlama stüdyoları kurmak istediğini söylüyor. Berlin, Münih ve Ravensburg'daki mevcut planlama stüdyoları ile Ikea "o kadar başarılı ki şimdi bu yönde ilerliyoruz" diyor.

MÜŞTERİLER PLANLAYABİLİYOR

Mobilya mağazalarından da daha küçük bir biçimde aşina olunan planlama stüdyolarında müşteriler, örneğin yeni bir mutfak veya gardırop sistemi gibi mobilya projelerini planlayabiliyor. Müşteriler planlama stüdyosundan randevu alıyor ve isteklerini Ikea çalışanlarıyla görüşüyor. Başarılı bir planlamanın ardından mobilyalar müşterinin evine teslim edilebiliyor ya da doğrudan mağazadan alınabiliyor.

"Bild "in haberine göre, stüdyoların nerede kurulacağına dair bazı şehirler için şimdiden somut planlar var. Kadnar'ın açıklamasına göre Ikea Köln'de "Köln Arcaden" alışveriş merkezinde, Stuttgart'ta ise "Das Gerber" alışveriş merkezinde bu yılın sonundan önce mağaza açmak istiyor. Bunu diğer şehirler takip edecek.

FİYATLAR DÜŞECEK

Ancak Kadnar'ın röportajdaki tek duyurusu bu değil. Ayrıca daha da fazla ürünün fiyatının düşürüleceği de açıklandı. Mobilyaların yanı sıra, Ikea'da teslimat ve yemek hizmeti de ucuzlayacak.

İsveçli mobilya devi ayrıca elektromobilite alanında da ilerleme kaydetmek istiyor. Eylül 2024'te başlayacak olan önümüzdeki mali yıldan itibaren Ikea, Berlin'deki tüm teslimatlarını sadece elektrikli teslimat kamyonları kullanarak yapmak istiyor. Ikea, 2028 yılına kadar Almanya'daki müşterileri için 1.000 hızlı şarj istasyonu kurmayı planlıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT