Herkes öldüğünü düşünüyordu, kayıp kadın 31 yıl sonra bulundu

Herkes öldüğünü düşünüyordu, kayıp kadın 31 yıl sonra bulundu

1980 yılından beri Almanya'da öldüğü düşünülen kadının, aslında yaşadığı ve 31 yıldır saklandığı ortaya çıktı. Yıllardır kimliksiz yaşan kadın, hiç kimse tarafından fark edilmedi.

1980’lerin sonlarında kaybolan ve öldüğü düşünülen Petra P. adlı kadın, 31 yıl sonra hayatta olduğunu ve Düsseldorf’ta başka bir isim altında yaşadığı ortaya çıktı.

Bir zamanlar Braunschweig’de bilgisayar bilimleri öğrencisi olan kadın, dişçi ziyaretinin ardından iz bırakmadan kaybolmuştu. Yıllarca süren araştırmalara rağmen, onun cinayete kurban gittiği düşünülüyordu.

HERKES ÖLDÜNÜ DÜŞÜNÜYORDU

31 yıl boyunca herkes Petra P.'nin öldüğünden emindi. Olayı soruşturan ve şimdi emekli olan dedektif Holger Kunkel bile şunları söylemişti: "Petra'nın öldürüldüğü benim için çok açıktı. Bunun üzerine 100 bin Euroya bahse girerdim."

CİNAYETİ İTİRAF EDİLMİŞTİ

Braunschweig'lı bilgisayar bilimleri öğrencisi 1984 yılında dişçiye yaptığı bir ziyaretin ardından iz bırakmadan ortadan kaybolmuştu. Marangoz çırağı Günther K. onu öldürdüğünü itiraf etti, ancak bunun bir yalan olduğu ortaya çıktı.

Beş yıl sonra Petra P.'nin cesedi bulunamadan öldüğü ilan edildi. Günther'in neden böyle bir itirafta bulunduğu ise bulunamadı.

SAHTE İSİMLE YAŞIYORDU

Oysa Petra P. bu süre zarfında Kuzey Ren Vestfalya'da sahte bir isimle yaşıyordu. Bu durum ancak evi soyulduğunda ve polise kimlik kartını göstermesi istendiğinde ortaya çıktı.

Kadın, "Hayatımın ilk beş yılında aşırı derecede cinsel istismara uğradım" diyerek kendini açıkladı. Yaşadığı istismarları kendine saklayan Petra P. için bu durum iyi sonuçlanmadı, Petra kendisinin şizofren olduğunu düşünmeye başladı. Bunun sonucu olarak kendini toplumdan izole etti ve saklandı.

ARTIK DOKTORA GİDEBİLİYORUM

Petra P. nihayet uzun yıllar boyunca ulaşamadığı tıbbi yardımı şimdi alabiliyor. Psikolojik bakımın yanı sıra, maruz kaldığı bu durum için artık başka doktorları da ziyaret edebilecek.

Petra gizli yaşam için büyük çaba sarf etti. Doktora gitmedi, arabası yoktu ve hiç tatile çıkmadı. Nakit ödemelerle ve sahte bir isim altında geçici işlerle geçimini sağladı. Petra kendisi için hayatın yeniden başladığını söylüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT