Frankfurt Opera Bina’sı yeniden inşa edilecek

Frankfurt Opera Bina’sı yeniden inşa edilecek

Frankfurt Belediye Meclisi, Willy-Brandt-Platz'daki opera binasının ve bankalar bölgesindeki tiyatronun yeniden inşası için düğmeye bastı.

Frankfurt Operası, Willy-Brandt-Platz'da bulunan ve yıkılacak olan eski ikili tiyatro kompleksinin yerine yeni bir binaya kavuşacak. Bankacılık bölgesindeki Neue Mainzer caddesi üzerinde yeni bir tiyatro inşa edilecek. Frankfurt Belediye Meclisi Cuma günü aldığı kararla bunu onayladı.

Kültür Dairesi Başkanı Ina Hartwig (SPD) büyük tiyatro projesinde bir ilke imza atıldığından söz ediyor. Sosyal Demokrat Partili Hartwig, "Şehir merkezindeki sahnelere yönelik bu taahhüt uzun vadede Frankfurt'u zenginleştirecek, şehir merkezini geliştirecek ve daha da cazip hale getirecektir" dedi.

TİYATRO NEUER MAINZER CADDESİNE İNŞA EDİLECEK

Frankfurt kenti, kentteki tiyatroların geleceği için çeşitli seçenekleri analiz ettirdi. Şimdi ise belediye meclisi kültür mili fikrinin tam tersi bir versiyonu üzerinde duruyor. Tiyatro, Neuer Mainzer Straße ile Wallanlage arasında, şu anda Frankfurter Sparkasse'nin ana binasının bulunduğu yaklaşık 5500 metrekarelik bir arsa üzerine inşa edilecek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT