FBI'den "Orta Doğu'da soruşturma" açıklaması

FBI'den "Orta Doğu'da soruşturma" açıklaması

FBI, ABD'de Orta Doğu'daki gelişmelerle ilgili "çok sayıda soruşturma" yürüttüklerini belirtti.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, ülke içinde, "Orta Doğu'da yaşanan savaşla" ilgili çok sayıda soruşturma başlattığını söyledi.

Wray, Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesinde yaptığı konuşmada, "Terör tehdidinin zaten yüksek olduğu bir yılda, Orta Doğu'da devam eden savaş, ABD'de Amerikalılara yönelik saldırı tehdidini bambaşka bir boyuta taşıdı." dedi.

FBI Direktörü, bununla birlikte başlattıkları "çok sayıda soruşturma" neticesinde terör örgütlerinin, ABD'de henüz saldırı düzenleyecek bir boyutta olmadığını ancak iletişim araçlarıyla yaptıkları çağrılardan etkilenen ABD'deki kişilerin saldırı ihtimalinden "kaygılandıklarını" ifade etti.

Wray, şunları kaydetti:

"Bu eylem çağrıları göz önüne alındığında en acil kaygımız bireylerin veya küçük grupların Orta Doğu'daki olaylardan sapkın ilhamlar alarak burada kendi ülkelerine saldırılar düzenlemeleridir. Bu, yabancı bir terör örgütünden ilham alan, ülkede yetişen şiddet yanlısı aşırılık yanlılarını, Yahudi Amerikalıları veya Müslüman Amerikalılar gibi diğer inanç topluluklarını hedef alan ülke içi şiddet yanlısı aşırılık yanlılarını da içeriyor."

Wray, konuşmasında, ABD'de son zamanlarda bu doğrultuda yaşanan, "Houston'da bir zanlının, Yahudileri öldürmekle ilgili paylaşımlar yapması ve Chicago'da bir Amerikalının, 6 yaşındaki Müslüman çocuğu öldürmesi" gibi olaylardan örnekler verdi.

FBI Direktörü, Hamas'ın denizaşırı bağlantılarını mercek altına aldıklarını ve ABD'de olası bir saldırı ihtimalini "göz ardı etmediklerini" dile getirdi.

HABERE YORUM KAT