Eyfel kulesi grev nedeniyle kapatıldı

Eyfel kulesi grev nedeniyle kapatıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Eyfel Kulesi grev nedeniyle ziyarete kapatıldı. Grev nedeninin, kentin önemli sembolleri arasında yer alan yapının finansal yönetimi ile ilgili kaygılar olduğu bildirildi.

Dünyanın en çok ziyaret edilen yerlerinden birinde mali yönetimin kötü olması nedeniyle Pazartesi günü Eyfel Kulesi'ne gelen ziyaretçiler geri çevrildi.

Girişe İngilizce olarak “Grev nedeniyle Eyfel Kulesi kapatıldı. Özür dileriz" yazıldı.

Pazartesi günü Eyfel Kulesi'ni ziyaret etmeyi planlayan turistler, web sitesinde birçok dilde aksaklıklar konusunda uyarıldı. Ziyaretçilere anıta gitmeden önce web sitesini kontrol etmeleri veya gezilerini ertelemeleri tavsiye edildi. Elektronik bilet sahiplerine önceden gelen kutularını kontrol etmeleri söylendi.

Eyfel Kulesi çalışanlarının büyük bir kısmını temsil eden CGT sendikasından Stephane Dieu, Pazartesi günkü grevin, bilet satışlarından elde edilen gelirle orantılı olarak maaş artışı ve Paris belediyesine ait olan anıtın bakımının iyileştirilmesini amaçladığını söyledi. .Sendika liderleri, Eyfel Kulesi operatörünün iş modelini eleştirdi ve bunun gelecekteki ziyaretçi sayıları, bakım maliyeti giderleri ve çalışanların iş tazminatına ilişkin şişirilmiş bir tahmine dayandığını söyledi.

Dieu, Pazartesi günü Eyfel Kulesi grev hattında The Associated Press'e verdiği röportajda, "Anıtın uzun vadeli korunması ve çalıştığımız şirketin refahı yerine kısa vadeli faydalara öncelik veriyorlar" dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT