Elektrikten tasarruf yapmaya çalışanlar dikkat: Bu üç aletin fişini asla çekmeyin

Elektrikten tasarruf yapmaya çalışanlar dikkat: Bu üç aletin fişini asla çekmeyin

Elektrikten tasarruf etmek istiyorsanız, ilk bakışta fişi çekmeye değer. Ancak, tüm elektrikli cihazlar şebeke bağlantısının tamamen kesilmesine dayanamayabilir. Yazıcı, WLAN yönlendirici ve OLED TV'lerin fişi asla çekilmemeli...

Elektrikli bir cihaz belirli bir süre kullanılmadığında, birçok kişi basitçe fişini çeker. Ancak, bazı cihazlar şebeke bağlantısının tamamen kesilmesine neden olduğundan dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

Bekleme modu elektrik tasarrufu yapmanın en iyi yolu değil. Aslında, cihazların fişini tamamen çekmeye değer. Ancak birçok kişi bunun farkında olmaz ancak elektrikli cihazın türü çok önemlidir. Bazılarının güç kaynağı kesilirse sorun yaşanması muhtemeldir.

FİŞİ ÇEKMEK Mİ CİHAZI KAPATMAK MI

Fişi çekmeniz veya devre dışı bırakmak için düğmeye basmanız büyük bir fark yaratır. En azından cüzdanınız için. Bunun nedeni, birçok elektrikli cihazın kapalı olsalar bile elektrik tüketmeye devam etmesi. Örneğin televizyonlar, radyolar, LCD monitörler, telsiz telefonlar vb... Cihazların kırmızı LED'leri, kapatıldıktan sonra da enerjinin akmaya devam ettiğini açıkça gösterir. Bu durum "hayalet şarj" olarak bilinir.

Elektrikten ve paradan tasarruf etmek istiyorsanız, sadece elektrikli aletleri kapatmak yerine ilk bakışta fişi çekmeye değer.

BU ÜÇ ALETİN FİŞİNİ ASLA ÇEKMEYİN

Ancak, tüm elektrikli cihazlar şebeke bağlantısının tamamen kesilmesine dayanamayabilir. Bunun nedeni çok farklı şeyler olabilir. Bazen çalışma şekillerinden, bazen de programlamalarından kaynaklanır.

Bu 3 aletin asla fişini çekmemelisiniz:

1- YAZICI

Elektrik söz konusu olduğunda, mürekkep püskürtmeli yazıcılar başlangıçta çok az öneme sahiptir. Bu nedenle bu noktada elektrikli cihazın güç kaynağıyla bağlantısını kesmek gerekli değil. Ancak, yazıcı güç düğmesi kullanılarak kapatılmayıp güç kaynağıyla bağlantısı kesilirse gerçek bir sorun ortaya çıkar.

Açıldığında, yazıcı yazdırmaya hazırdır ve yazıcı kafası boşta modunda değildir. Fiş daha sonra çekilirse, yazıcı normal bir kapatma işleminde olduğu gibi kapanmadan işlem sırasında durur. Bu bir sıfırlamaya benzer, yani mürekkep püskürtmeli yazıcı tamamen yeniden başlar ve yazıcı kafasının bir süredir kullanılmadığını varsayar. Bu nedenle temizlenir ve büyük miktarda mürekkep tüketir.,

2- WLAN YÖNLENDİRİCİ

Sürekli aktif olan FritzBox'ların, Speedport cihazlarının vb. avantajı, her zaman internet erişiminizin olmasıdır. Wi-Fi yönlendiriciyi geceleri kapatmaya değer olabilir. Ancak yalnızca ona bağlı başka önemli cihazlarınız yoksa...

Sabit telefonunuz, telesekreteriniz veya akıllı ev cihazlarınız bağlıysa, yönlendiricinin fişini çekmemek daha iyidir. Bu cihazlar, cihaza tekrar güç verildiğinde kullanılamaz hale gelecek ve hatta sorunlara neden olacaktır. Bu nedenle, özellikle telefonun çalışmasına bağımlı olan yaşlı insanlar bunu yapmaktan kaçınmalıdır.

3- OLED TELEVİZYONLAR

OLED televizyonlar gibi modern TV setleri fiş çekildiğinde bozulur. Bunun nedeni piksellerin arka planda otomatik olarak güncellenmesidir. Şebeke bağlantısının düzenli olarak kesilmesi bu süreci uygunsuz bir şekilde kesintiye uğratır ve görüntü kalitesinin zarar görmesine veya bozulmasına neden olabilir.

En iyisi, elektrikli cihazı güç düğmesini kullanarak kapatıp kapatamayacağınızı veya güç kaynağının tamamen kesilmesine izin verilip verilmediğini üreticiden önceden öğrenmektir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT