Elektrikli scooter yangına sebep oldu: 15 kişi hayatını kaybetti

Elektrikli scooter yangına sebep oldu: 15 kişi hayatını kaybetti

Çin'de bir apartmanda elektrikli scooterların şarj edildiği alanda çıkan yangın çok sayıda apartman sakininin hayatını kaybetmesine, onlarca kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Çin'in Nanjing metropolünde bir apartmanda meydana gelen yangın, apartman sakinlerine ve çevredekilere korku dolu anlar yaşattı. En az 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangına, bir elektrikli scooterın neden olduğu iddia ediliyor.

Hükümet yetkilileri hayatını kaybedenlerin yanı sıra 44 kişinin de yaralandığını belirtirken, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu ifade ediliyor.

Yapılan ilk incelemelere göre yangın dün sabah erken saatlerde bina sakinlerinin elektrikli scooterlarını şarj ettikleri binanın zemin katında çıktı. Alevler sabah saatlerinde söndürüldü. Toplamda 500'den fazla kişi acil servis ekipleri tarafından kurtarıldı.

Çinli internet kullanıcıları sosyal medyada felaket mahalline ait çok sayıda fotoğraf ve video paylaştı. Bu fotoğraf ve videolarda 30'dan fazla katlı bir konut bloğundan yükselen devasa duman bulutları görülüyor.

İşte o görüntüler:

ARTI49
Fotoğraf: Temsili

HABERE YORUM KAT