Doğdu ama dünyaya gözlerini açamadı: Minik bebeğin gözleri yok

Doğdu ama dünyaya gözlerini açamadı: Minik bebeğin gözleri yok

ABD'de bir bebek gözleri olmadan dünyaya geldi. Herkesi hayretler içinde bırakan durumun, PRR-12 adı verilen genetik bir kusurdan kaynaklandığı ileri sürüldü.

ABD'nin Missouri eyaletinde bir bebek gözleri olmadan dünyaya geldi. Olayın son derece nadir görülen bir genetik kusurdan kaynaklı olduğu söylendi.

Bebeğin annesi doğum anının hemen sonrasını "Gözlerini açmadığını fark ettim ve hemşireye sordum. Hemşire, 'Anne karnı karanlık olduğu için bebekler gözlerini hemen açmazlar' dedi" ifadeleriyle anlattı.

"KIZINIZIN GÖZLERİ YOK"

Bir süre sonra bebeğin durumunda herhangi bir değişiklik olmadığın fark eden anne, doktora gitti. Annenin aktardığına göre, doktor "Kızınızın gözleri yok" dedi. Kadın "Küçükler mi demek istiyorsunuz?” diye sorunca, tekrar "Hayır, yoklar" yanıtını aldı. Gerçeği öğrenen anne o dakikalarda gözyaşlarına boğulduğunu söyledi.

Birkaç gün süren muayenelerin ardından doktorlar bebeğin göz dokusu ve optik siniri olmadan doğduğunu ve kortizol adı verilen bir stres hormonu üretmediğini belirledi. PRR-12 adı verilen genetik bir kusur teşhisi koydular.

İNANILMAZ DERECEDE NADİR GÖRÜLÜYOR

Louis Çocuk Hastanesi'nden genetikçi Nate Jensen şunları söyledi:

"Bu, dünya çapında kaydedilen 30'dan az vaka ile inanılmaz derecede nadir görülen bir bozukluktur. PRR-12 bozukluğunun farklı dereceleri vardır. Bazı hastalarda bir göz eksik ya da küçükken, Missouri'li bebeğin durumunda olduğu gibi her iki göz de oluşmamış olabiliyor..."

ARTI49

HABERE YORUM KAT