"Dikkat edin damattan boşalan her yere Bilal'in adamları atanıyor"

"Dikkat edin damattan boşalan her yere Bilal'in adamları atanıyor"

Gazeteci İsmail Saymaz, gündemde konuşulan kabine revizyonu iddialarına ilişkin gerçekleri tek tek açıkladı.

Konuşulan çoğu ismin doğru olmadığını belirten Saymaz, “Sağlık Bakanı, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı AK Parti içinde bürokratik bir ağırlığı temsil ediyorlar. Yani iddialar doğru değil. Ya bilmeden bunları yazıyorlar ya da etkin olmayan biri söylüyor bunları” dedi.
 
Saymaz kabinede bir değişiklik olacaksa “Tarım Bakanı ve Kültür Bakanı olabilir” diyerek Bekir Pakdemirli ve Mehmet Nuri Ersoy’un gidici olabileceğini söyledi.
Saymaz kamuoyunda çok tartışılan Berat Albayrak geri dönecek iddiasına ilişkin ise “Berat Albayrak bir ağırlık merkezi parti içinde ama aynı zamanda da bir ağırlık. Cumhurbaşkanına ve AK Parti’ye büyük maliyeti oluyor. Sürekli savunulmak zorunda kalıyor. Yani Erdoğan, Berat Albayrak ağırlığını sırtına almaz” diye konuştu.  
 
Saymaz, Berat Albayrak’ın taraftarı olan isimlerin teker teker gönderildiğini hatırlatarak çok önemli bir konuya dikkat çekti.
“Berat Albayrak’ın bürokratları ekibinin yerine Kartal İmam Hatip’ten gelen yerleştiriliyor. Kartal İmam Hatip ekibi Bilal Erdoğan’ın ekibi… Yani damattan boşalan yerleri oğluyla dolduruyor” diyen İsmail Saymaz’ın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT