Deniz Zeyrek'ten 'Küçük Erdoğan' yazısı: Duyunca çok ayıpladım!

Deniz Zeyrek'ten 'Küçük Erdoğan' yazısı: Duyunca çok ayıpladım!

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Ağustos ayının başında JP Morgan'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantı öncesi yaşanan olaylara tepki gösterdi.

JP Morgan'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın katılması nedeniyle 50'den fazla yabancı yatırımcının ilgi gösterdiği belirtiliyor. Aynı zamanda 10Haber Ekonomi Müdürü Ruhi Sanyer'in de toplantıyı takip etmek üzere otele gittiği ifade ediliyor. Deniz Zeyrek, yaşananları şu şekilde aktardı:

"Koridorda Ruhi Sanyer'i gören JP Morgan Genel Müdürü Mustafa Bağrıaçık, Sanyer'e öfkeli bir şekilde yaklaşıp 'Sen kimsin? Burada ne yapıyorsun?' diye bağırmış.

Ruhi Sanyer ise 'Türk vatandaşıyım, Bakan Bey ile görüşeceğim' yanıtını vermiş.

Bağrıaçık, güvenlik görevlilerine dönerek 'Onu götürün dışarı' şeklinde talimat vermiş.

Bunun üzerine dört güvenlik görevlisi tarafından otelin dışına çıkarılan Sanyer, yaşadığı bu durumu gazetecilik ruhunu kaybetmeden eleştirmiş.

Ben ve Ruhi Ağabey, Radikal gazetesinde çalıştığımız yıllarda uzun süre birlikte görev yaptık. Şu anda 68 yaşında olmasına rağmen, hala gazeteci özünü koruyor. O'na yönelik bu muameleyi duyduğumda büyük bir öfke ve utanç duydum.

Bir toplumda basına yönelik bu tür tavırların normal karşılandığı bir ortamda, ülkenin geleceği için endişe duymamak elde değil. Son dönemde ülkede görev alan birçok yöneticinin, sanki 'Küçük Erdoğan' olma isteği taşıdığı bir dönemde yaşıyoruz gibi görünüyor. Bağrıaçık'ın bu davranışının da bu eğilimden etkilendiği düşünülebilir."

HABERE YORUM KAT