Comet Pizza'ya saldırı girişimi

Comet Pizza'ya saldırı girişimi

“Pizza Gate skandalı” iddiaları dolayısıyla adı gündeme gelen Comet Ping Pong pizza şirketine silahlı saldırı hazırlığı içerisinde olan bir şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

WASHINGTON - Washington D.C. polisi, “Pizza Gate skandalı” iddiaları dolayısıyla adı sıkça gündeme gelen Comet Ping Pong pizza şirketine silahlı saldırı hazırlığı içerisinde olan bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Washington Post gazetesinin haberine göre, başkent polisi bir ihbarı değerlendirerek şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelinin üzerinden silah çıktığı bildirildi.

Washington Polis departmanı sözcüsü Aquita Brown, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, yerel saatle 15.00 sıralarında bir ihbar aldıklarını söyledi. Brown, olay esnasında kimsenin yaralanmadığını belirtti.

Şüphelinin saldırıyı neden yapmaya çalıştığına ilişkin henüz bir bilginin olmadığı kaydedildi.

Comet Pizza'nın sahibi James Alefantis, geçen hafta New York Times’a yaptığı açıklamada, çok sayıda ölüm tehditleri aldığını söylemişti.

Comet Pizza iddiaları ABD’deki başkanlık seçimlerinden önce Demokrat Partili başkan adayı Hillary Clinton’ın kampanya direktörü John Podesta’nın e-postalarının internet korsanları tarafından ele geçirilmesiyle başlamıştı.

Podesta ve pizzacı Alefantis’in yazışmalarının şifreli mesajlar olduğu iddia edilmişti.
 

HABERE YORUM KAT