Çilekleri suyun altında yıkarken dikkat etmelisiniz

Çilekleri suyun altında yıkarken dikkat etmelisiniz

Çilekler yıkandıklarında lezzetlerini hızla kaybederler, bu nedenle dikkatli olunmalıdır. Çilekleri, su dolu bir kaseye koyup kısa bir süre yıkamak her zaman en mantıklı olan yoldur.

Tatlı, aromalı ve lezzetlidirler; çilek hayranları genellikle bu kırmızı meyveye doyamazlar. Ancak onları satın alırken, ve yıkarken yanlış yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Çilek mevsimi her yıl hava durumuna bağlı olarak değişir ve Almanya'da ana hasat mevsimi genellikle Mayıs başı ile Temmuz sonu arasındadır.

TAZELİĞİNİ ANLAMANIN YOLU

Çilek satın alırken parlak kırmızı bir renk, meyvenin parlaklığı ve hoş bir koku arayın. Çileklerde herhangi bir çürük olmamalı.

Çanak yapraklar da meyvenin durumu hakkında bilgi verir. Taze ve yeşil görünmeli ve çıkarılması kolay olmalıdır. Çilekleri bir çiftlik dükkanından veya doğrudan çiftlikten satın alırsanız, genellikle çileklerin aynı gün toplandığını, yani tamamen taze olduklarını varsayabilirsiniz.

Ayrıca çilekleri yüksek sıcaklıklara maruz bırakmamalısınız.

YIKARKEN DİKKAT

Çilekler yıkandıklarında lezzetlerini hızla kaybederler, bu nedenle dikkatli olunmalıdır. Çilekleri, yaprakları ve sapları da dahil olmak üzere, yemeden hemen önce mutlaka yıkayın. Bunu yapmanın en iyi yolu meyveyi su dolu bir kaseye koyup kısa bir süre yıkamaktır, su banyosu uzun sürmemelidir.

Çilekleri kasenin içinde hafifçe akan suyun altında da dikkatlice yıkayabilirsiniz. Ancak, sert bir jet narin meyveler için zehirdir, onlara zarar verir ve lezzetlerini kaybederler.

Çanak yapraklarını ise her zaman en son çıkarın.

ARTI49

HABERE YORUM KAT