Çiftçiler tarım fuarını bastı: Peşindeyiz...

Çiftçiler tarım fuarını bastı: Peşindeyiz...

Fransa'da bir süredir eylemde olan çiftçiler, Paris Tarım Fuarı'nı bastı.

Düzenlendiği hemen her sene protestolara sahne olan Paris Tarım Fuarı, bu sene de çiftçilerin hak arayışlarının adresi oldu. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un katılımcı olduğu fuarda, bu yıl protestolar geçmiştekilerden daha ciddi boyutlardaydı.

Fuarın açılışına katılan Macron, yüzlerce işçi tarafından ıslık ve yuhalamalarla protesto edildi. Çiftçilerin fuar merkezindeki bir kapıyı zorla kırarak içeri girdikleri belirtilirken, göstericiler ve güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Çiftçiler sık sık "Macron'un peşindeyiz" sloganları attı.

Çiftçi örgütlerinin liderleriyle görüşmek üzere bir araya gelen Cumhurbaşkanı, çiftçilere itidal çağrısında bulundu. Fuarın sakin bir şekilde ilerlemesi gerektiğini dile getiren Macron, aynı zamanda hükümetin tarımdaki bu krize "sadece birkaç saat içinde" bir cevap vermesinin beklenemeyeceğini dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz haftalarda Fransa'da çiftçiler tarafından, günlerce süren otoyol blokajları da dahil olmak üzere şiddetli protestolar düzenlendi. Bunun üzerine hükümet protestocularla uzlaşma yoluna gitti. Toplam 400 milyon Euro'luk bir yardım paketi ve bürokratik gerekliliklerin azaltılması sözü verildi. Brüksel'deki AB Komisyonu da AB'deki ekilebilir arazilerde nadasa bırakılan minimum arazi oranına ilişkin düzenlemeleri gevşetti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT