Celebrity Big Brother birincisi Yeliz Koç 100 bin euro beklerken şok oldu

Celebrity Big Brother birincisi Yeliz Koç 100 bin euro beklerken şok oldu

Celebrity Big Brother'ta 2023 yılının kazananı Yeliz Koç oldu. Koç 100 bin euroluk ödül beklerken eline geçeni öğrenince şaşkına döndü

Yeliz Koç, Celebrity Big Brother'daki zaferinden dolayı 100 bin euro aldı. Ama yakında elinde pek bir şey kalmayacak.

Öncelikle paranın tamamı Yeliz Koç'a aktarılacak. Ancak sonra Yeliz'in gelir vergisi beyannamesi üzerinden kârını beyan etmesi gerekiyor. Federal Maliye Bakanlığı verilerine göre hesaplandığında tek kişi olarak 32.027 euro vergi ödemesi gerekiyor. Ayrıca tek geliri bu ise ek olarak 1723,59 euro dayanışma ek ücreti ödemesi gerekiyor.

Daha fazla kazandığı önemli bir geliri olması durumunda ise rakamlar yükseliyor. 42.000 euroluk vergi payının yanına 2300 euroluk kişisel kayı payı ekleniyor. Hatta belirli koşullar altında 3300 euroluk kilise verginin alınması bile gündeme gelebilir.

Bu hesaplamalar çerçevesinde Yeliz Koç tüm vergilerini ödediğinde eline 66250 euro ile 52400 euro arasında bir para kalıyor.

Bir başka sorun ise 2024 yılına çok az kalmış olması. Yani vergi alımı 2024 yılında gerçekleşecek olması daha yüksek vergi ödeyeceği anlamına geliyor. Koç ancak bir sonraki yıl gelirinin azalması durumunda bir sonraki gelir beyannamesi ile peşin ödenen verginin bir kısmını geri alabilecek.

Bu arada bizde Celebrity Big Brother'taki başarısından dolayı Yeliz Koç'u tebrik ediyoruz.

HABERE YORUM KAT