Binlerce çıplak adam katılıyordu: Bir daha yapılmayacak

Binlerce çıplak adam katılıyordu: Bir daha yapılmayacak

Japonya'daki ünlü çıplak erkekler festivali bu yıl son kez gerçekleşti.

"Japonya'nın en vahşi festivallerinden biri" olarak adlandırılan ünlü Somin-sai festivalinde, üzerlerinde tanga şeklinde bir peştamal ve ince çoraplardan başka bir şey olmayan erkek orduları, gece karanlığında şiddetli bir mücadeleye girişiyor.

Kendilerini talihsizliklerden koruyacağı inancıyla içinde uğurlu tılsımlar bulunan bir kenevir çuvalını ele geçirmek için rekabet ediyorlar. Kuzeydoğudaki Iwate vilayetinde bulunan Kokusekiji Tapınağı'ndaki gösterinin yaklaşık bin yıllık bir geçmişi var ama artık sona erdi.

KATILIMCILAR YAŞLANDI

Tapınak, katılımcıların yaşlarının ilerlemesi ve geleneği devam ettirecek haleflerin bulunmaması nedeniyle festivali sonlandırmaya karar verdi.

Somin-sai festivali, ada krallığındaki en önemli üç "Hadaka Matsuri" yani çıplak erkek festivalinden biriydi. Buna Tokyo'dan 700 kilometre uzaklıktaki Okayama Eyaletinde bulunan Saidaiji Kannonin tapınağındaki Saidaiji Eyo da dahil. Burada da peştamallı ve ince çoraplı 10 bin erkek, bir yıl boyunca iyi şans getireceği inancıyla iki tahta çubuğu ele geçirmek için gece karanlığında yarışıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT