Biden'ın öfkesi: "Ne halt ettiğimi biliyorum!"

Biden'ın öfkesi: "Ne halt ettiğimi biliyorum!"

ABD Başkanı Joe Biden, zayıf hafızasıyla ilgili haberlere öfkeyle tepki verdi, kendini savunurken, "Ben yaşlı bir adamım ve ne yaptığımı çok iyi biliyorum. Başkanım ve bu ülkeyi ayağa kaldırdım" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden (81), hafızasının zayıf olduğu yönündeki haberlere öfke nöbetiyle tepki gösterdi, "Ben yaşlı bir adamım ve ne halt ettiğimi biliyorum. Ben başkanım ve bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırdım" ve ekledi "Benim hafızam iyidir!"

Başkan, özel müfettiş Robert Hur'a olan öfkesini dindirmek için Perşembe akşamı kısa sürede bir basın toplantısı düzenledi. Müfettiş Hur, daha önce Biden'ın belge olayıyla ilgili raporunda Başkan'ın "iyi niyetli, hafızası zayıf yaşlı bir adam" olarak göründüğünü yazmıştı.

Raporda, "Ne zaman Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlamadı, görev süresinin ne zaman sona erdiğini röportajın ilk gününde unuttu ve görev süresinin ne zaman başladığını röportajın ikinci gününde unuttu" yazıyor. Ayrıca Biden, oğlu Beau Biden'ın kanserden ölüm tarihini bile hatırlayamadı.

Biden uzun bir süredir yaptığı karışıklıklar ve dil sürçmeleriyle ortalığı karıştırıyor. Son olarak eski Şansölye Helmut Kohl ile eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel'i ve Fransa Devlet Başkanı François Mitterrand ile görevdeki Emmanuel Macron'u karıştırmıştı.

Rapor, potansiyel rakibi Donald Trump'a karşı yürüteceği seçim kampanyasında Biden için son derece sakıncalı. Rakip Cumhuriyetçiler uzun zamandır Demokrat'ı "Yavaş Joe" olarak nitelendiriyor ve vaatleriyle dalga geçiyorlar.

ARTI49

FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT