Berlin’in Arap aşiret çetesinin mülkleri boşatıldı

Berlin’in Arap aşiret çetesinin mülkleri boşatıldı

Berlin eyaleti yıllardır Remmo klanına ait mülklere el koyma yetkisinin olup olmadığını araştırıyordu. Yıllar süren hukuki mücadelenin ardından, Neukölln'deki aile villası boşaltılıyor.

Berlin’in Neukölln semtinde yıllar süren hukuki mücadelelerin ardından, Remmo klanına ait bir villanın tahliyesi gerçekleşti. Bu villa 2018 yazında Berlin Savcılığı ve Eyalet Kriminal Polis Bürosu tarafından el konulan 77 mülkten biriydi.

İddialara göre bu mülkler suç faaliyetlerinden elde edilen gelirlerle finanse edilmişti. Ancak mahkeme yaklaşık üç ay önce mülklerin satın alınması için gereken paranın yasadışı işlemlerden geldiğine dair yeterli kanıt bulunamadığına karar verdi ve altı evi aileye iade etti.

BÜYÜK BİR TAHRİBAT OLMUŞTU

Tahliye işlemi sırasında, villanın ön bahçesinde ve avlusunda büyük bir tahribat ve çöp yığınları göze çarptı. Ahşap zeminler sökülmüş, kablolar duvarlardan sarkmış ve pencere camları kırılmıştı. Ailenin gece saatlerinde evi boşalttığı ve tahliyeden kısa bir süre önce medyanın ilgisine rağmen ortamın sakin olduğu bildirildi.

Remmo klanı, daha önce Berlin’de bir bankanın patlatılması ve büyük miktarda para çalınması, Bodemuseum’dan 100 kilogramlık altın sikkenin çalınması gibi olaylarla gündeme gelmişti. Klan, son olarak Yeşil Kasa soygunuyla uluslararası manşetlere taşındı.

HUKUK DEVLETİNE UYACAKLAR

Berlin Polis Sendikası, tahliye ve mülk devir işlemlerinin sorunsuz tamamlanmasından memnuniyet duyduğunu belirtti ve Remmo ailesinin hukuk devletine uymayı kabul etmeyi öğrendiğini açıkladı. Durum,başkentte klan suçlarıyla mücadelede önemli bir gelişme olarak görülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT