Berlin’de taksiciler kontak kapattı

Berlin’de taksiciler kontak kapattı

Taksi şoförleri, Temsilciler Meclisi önünde protesto gösterisi düzenliyor. Berlinli taksi şoförleri mesleğin sonunun yaklaştığı konusunda uyarıda bulunarak, politikacılardan destek istiyorlar.

Berlinli taksi şoförleri, mesleklerinin geleceğine yönelik endişelerini dile getirmek ve siyasilerden destek talep etmek için Eyalet Parlementosu önünde toplandı. Berlin Taksi Grubu tarafından düzenlenen ve saat 11:00 ile 13:00 arasında gerçekleşen gösteride, Ulaştırma Senatörü Manja Schreiner’den (CDU) “damping fiyatlarını” durdurması istendi.

TRAFİK KISITLAMALARI YAŞANACAK

21 Mart’ta, Berlin Eyalet Parlementosu'nun kiralık araç şirketleri için asgari tarifeye ilişkin bir önergeyi kabul etmesi bekleniyor. Taksici temsilcileri, Berlin’deki tüm partilerden milletvekillerinin bu önerge lehinde oy kullanmasını umuyor.

Gösteri nedeniyle sabah 10:00’dan öğlen 13:00’e kadar Niederkirchnerstraße, Wilhelmstraße ve Stresemannstraße’de trafik kısıtlamaları yaşanacak.

YASAL KAYITLAR BULUNMUYOR

Berlinli taksi şoförleri, Berlin’de kiralanan her beş araçtan birinin ruhsatsız olduğu ve en az bin aracın Bolt, Uber ve Freenow gibi mobilite uygulamalarından etkilendiği belirtiliyor. Yasal gerekliliklere göre ticari olarak kayıtlı ve sigortalı olmaları gereken araçların birçoğunun bu şartları karşılamadığı ifade ediliyor.

Şubat ayında, Berlinale film festivalinin ana sponsoru olan Uber’e tepki olarak taksi şoförleri, festivalin kırmızı halısında kendi protesto gösterilerini düzenlemişti. Taksi sektörünün zorluklarına ve yaklaşan çöküşüne dikkat çekmek amacıyla yapılan bu eylem, taksicilerin endişelerinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.

ADİL ÇALIŞMA KOŞULLARI İSTİYORLAR

Berlinli taksi şoförlerinin bu eylemleri, kiralık araç hizmetlerinin yükselişi karşısında geleneksel taksi hizmetlerinin karşılaştığı zorlukları ve rekabet koşullarını gösteriyor. Sektör temsilcileri adil çalışma koşulları ve eşit rekabet şartları oluşturulması için politikacılardan somut adımlar atılmasını bekliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT