Berlin başarısını kutluyor... Vergi kaçakçılarına göz açtırılmadı, rekor kırıldı!

Berlin başarısını kutluyor... Vergi kaçakçılarına göz açtırılmadı, rekor kırıldı!

Berlin'deki vergi daireleri ve vergi müfettişleri vergi kaçakçılarını yakalamakta her geçen gün daha başarılı oluyor. Geçen yıl kesilen cezalar rekor düzeye ulaştı.

Berlin'de yakalanan vergi kaçakçıları geçen yıl toplam 3,8 milyon Euro para cezasına çarptırıldı.

Kesilen ceza miktarı bir önceki yılın üç katından fazla olmakla kalmayıp aynı zamanda rekor bir rakamı da temsil ediyor. Ceza miktarı en son 2008 yılında üç milyon Euro'nun üzerindeydi. Toplanan cezaların yanı sıra ödenmesi gereken vergiler de her zaman bulunuyor.

2023'te toplamda yaklaşık 4.600 yeni vergi ceza davası başlatıldı ve yaklaşık aynı sayıda dava sonuçlandı. Yaklaşık 380 dava ise şartlı olarak durduruldu. Sadece bu sayede devlet kasasına 1,2 milyon Euro daha girdi.

SEVİNDİRİCİ GELİR

Hüküm giymiş vergi kaçakçılarının mahkumiyetinden elde edilen gelir, Berlin'in devlet kasası için sevindirici bir gelir. Zira bütçe durumu özellikle sıkışık. Her ne kadar 2024/25 çifte bütçesinde yılda 40 milyar Euro'luk rekor harcama öngörülse de, aynı zamanda yılda toplam 1.75 milyar Euro'luk eksik harcamanın da tasarruf edilmesi gerekiyor. Bunlar bütçede yer alan ancak hiç harcanması beklenmeyen tutarlardır. CDU ve SPD koalisyonu içinde bu konuda şimdiden bir anlaşmazlık var.

Kamu harcamalarının çoğu zaten uzun vadede sabit olduğundan, yatırımlar için gerçek mali manevra alanı nispeten küçük. Bu da vergi gelirlerini ve vergi kaçakçılarının kovuşturulmasını daha da önemli hale getiriyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT