"Sağlık Bakanlığındayım sultanım, isteğiniz olursa hazırız"

"Sağlık Bakanlığındayım sultanım, isteğiniz olursa hazırız"

Sağlık Bakanlığı’nda çalıştığını söyleyen kişinin Menzil şeyhiyle diyaloğu gündem oldu

Sağlık Bakanlığı'nda çalıştığını iddia eden kişi, Menzil tarikatının lideriyle yaptığı konuşmada, devlet kadrolarına yerleştirilen diğer cemaat üyelerini de saydı. Bu olay, geçmişte devletin içine sızıldığı iddialarını akıllara getirdi; o dönemde AK Parti'li yetkililer tarafından dile getirilen "cemaat devlete sızmış, buna kargalar güler" sözleri anımsandı.

Menzil tarikatının lideri Abdülbaki Erol'ün ölümü sonrasında liderlik tartışmaları yaşanmıştı ve bu tartışmalar, en büyük oğlu Muhammed Saki Elhüseyni'nin liderlik pozisyonunu sağlamasıyla sona erdi.

Sosyal medyada dolaşıma giren bir video, yeni şeyh ve bir müridinin diyaloğunu içeriyordu. Görüntülerde, havuzlu villanın önünde lüks bir araca binerken kaydedilen bu diyaloğda, Menzil tarikatının devlet kurumlarında nasıl yapılandığına dair ipuçları yer alıyordu.

Görüntülerde, Sağlık Bakanlığı'nda bürokrat olarak görev yaptığını iddia eden kişi, şeyhe dönerek "Kürşatlar Türk Telekom'da ben Sağlık Bakanlığı'ndayım. Sultanım bir ihtiyacınız olursa her zaman hazırız" ifadelerini kullanıyor.

HABERE YORUM KAT