Avrupa Konseyi’nden Almanya’ya sert uyarı: Yoksullukla mücadelede yetersiz kalınıyor

Avrupa Konseyi’nden Almanya’ya sert uyarı: Yoksullukla mücadelede yetersiz kalınıyor

Avrupa Konseyi bugün yayınladığı raporda, Almanya'da zenginlik artarken yoksulluğun artmasının orantısız olduğunu vurguladı. Avrupa Konseyi, Almanya'nın yoksulluğa karşı daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirti.

Avrupa Konseyi’nin yeni raporu, Almanya’da artan eşitsizlik ve yoksullukla mücadele konusunda ciddi endişeler ortaya koydu. Bugün yayınlanan raporda ülkedeki yüksek yoksulluk ve sosyal dışlanma düzeyinin Almanya’nın zenginliğiyle orantısız olduğu belirtildi ve Almanya, yoksullukla mücadelede daha fazla çaba göstermeye çağrıldı.

DAHA FAZLA ADIM ATILMALI

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, Alman hükümetinin sosyal yardım sistemini iyileştirme ve işsizlere daha fazla eğitim fırsatı sunma gibi adımlarını memnuniyetle karşıladı, ancak “artan eşitsizlikle” mücadelede daha fazla adım atılması gerektiğini vurguladı.

Raporda özellikle çocuk yoksulluğu ve uygun fiyatlı konut sıkıntısı gibi konularda acil önlemler alınması gerektiği üzerinde duruldu. Ayrıca yabancı düşmanlığındaki artışın sosyal uyumu ve demokratik kurumları tehdit ettiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

ULUSAL EYLEM PLANI KABUL EDİLDİ

Alman hükümeti, evsizlikle mücadelede ulusal bir eylem planı kabul etme kararı aldığını ve 2022-2027 yılları arasında sosyal konut inşası için federal eyaletlere 18,15 milyar Euro finansman sağlayacağını açıkladı.

Avrupa Konseyi’nin bu eleştirilerine yanıt olarak Berlin, ırkçılıkla mücadelede “yeni bir strateji” üzerinde çalıştığını duyurdu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT