Atina'da Gazze fotoğraf sergisi

Atina'da Gazze fotoğraf sergisi

Yunanistan'da Gazze'nin acılarına ışık tutan fotoğraf sergisi açıldı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen "Yaşayan Kimse Var mı?- Gazze'deki iletişimin dili" adlı fotoğraf sergisi, İsrail'in yoğun bombardımanı altındaki Gazze'de yaşanan acıları ve Gazze'deki gerçekliği ziyaretçilerine aktarıyor.

Yunanistan'daki Filistinlilerin inisiyatifiyle düzenlenen serginin Filistin ve Yunan kökenli küratörü Mirei el Sayid, yaptığı açıklamada, insanların Gazze gerçeklerine ne kadar uzak olduklarını fark ettiklerinde bu sergiyi düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

El Sayid, sergiyi gezenlerin Gazze'deki kadınların, çocukların, hastanelerin gerçek halini, bombalanan evlerin nasıl yıkıldığını, fosfor gazının sonuçlarını görebildiğini kaydetti.

İsrail'in Gazze saldırılarında çocukların da öldüğünü vurgulayan el Sayid, Gazze'de insanların öldürülecekleri korkusuyla evlerini terk etmek zorunda kaldıklarına da işaret etti.

El Sayid, 76 fotoğrafın yer aldığı sergiyi düzenleme fikrinin ortaya çıkışını ise şu sözlerle anlattı:

"Sürekli insanlarla, meslektaşlarımla, arkadaşlarımla, Gazze'deki durumdan bahsediyordum. Eylem ve protesto yürüyüşü yapmamız gerektiğini söylüyordum. Onlar ise bana durumun o kadar da kötü olmadığını söylüyordu. Ben de onlara (Gazze'den) fotoğraflar göstermeye başladım. Onlar daha önce bu fotoğrafları hiç görmediklerini anlatıyordu. Yunanistan'da televizyonumu açtığımda, Batı medyasının bana durumu göstermeyeceğini fark ettim."

Serginin Atina merkezinin ardından, başkentin farklı bölgelerinde ve Yunanistan genelinde de ziyaretçilerle buluşması planlanıyor.

FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT