"Asansör kulüp" dördüncü lige düşebilir

"Asansör kulüp" dördüncü lige düşebilir

MSV Duisburg'un 4'üncü lige düşmesi bekleniyor.

Bundesliga'da 2008 yılında oynayan MSV Duisburg'un yakın zamanda 4'üncü lige düşmesi bekleniyor. Waldhof Mannheim karşısında alınan 1:1'lik beraberlik, MSV Duisburg için 3. ligde kalma mücadelesinde acı bir gerileme oldu.

"Zebralar" uçurumun eşiğinde. Kalan beş maçta küme düşmekten kurtulabilmeleri için doğrudan rakiplerine karşı üç puan almaları kesinlikle şarttı. Ancak, 3. ligde bir yıl daha geçirme şansları artık büyük ölçüde azaldı.

Takımın hücum oyuncusu Thomas Pledl, "Bu son derece zor olacak. Her şeyin bizim lehimize olması gerektiğini biliyoruz. Ancak küme düşme matematiksel olarak hala mümkün olduğu sürece, buna inanmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

ASANSÖR KULÜBE DÖNDÜ

Duisburg 2014'ten itibaren 2. ve 3. ligler arasında bir asansör kulüp haline geldi. 2013'te lisans iptali nedeniyle yaşanan zorunlu küme düşmenin ardından 2015'te tekrar terfi etti. 2016'da kulüp, 2017'de bir kez daha terfi etmeden ve 2019'da üçüncü kez küme düşmeden önce doğrudan 3. lige geri döndü. Duisburg son üç sezonu lig tablosunun ikinci yarısında tamamladı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT