Angela Merkel: Tüm seyahatlerden kaçınmanızı tavsiye ediyorum

Angela Merkel: Tüm seyahatlerden kaçınmanızı tavsiye ediyorum

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Paskalya tatili öncesi yayınladığı video mesajında, vatandaşlara tüm kurallara tutarlı bir şekilde uymaları çağrısında bulunarak, “Virüsü birlikte yeneceğiz" dedi.

Başbakan Merkel, vatandaşları Paskalya’yı küçük gruplar halinde kutlamaya ve gereksiz gezilerden kaçınmaya çağırdı. Merkel video mesajında, yeni korona enfeksiyonlarının sayısını azaltmanın önemli olduğunu söyledi.

Merkel videolu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bugünlerde hepimiz Paskalya için hazırlanıyoruz. Birçoğunun benim gibi olduğunu varsayıyorum: Pandemide bu ikinci Paskalya için neyin mümkün olduğunu ve bu yıl da neyin mümkün olmadığını düşünüyorlar? Evet, maalesef kısıtlamaları olan başka bir Paskalya olacak. Bunda da büyük bir hayal kırıklığı olduğunu biliyorum. Hepimiz Paskalya için daha fazla özgürlük dilemiştik. Sonuçta, pandemi çok uzun süredir devam ediyor ve aylarca süren büyük kısıtlamalarımız var; tüm bağlantılarımızı minimumda tutmak zorunda olduğumuz aylar.

Birçoğuna büyük ekonomik endişeler getiren aylar. Anladığım kadarıyla bazı insanlar şunu sordu: Yardımcı olmadı mı? Evet oldu, bilim çok açık bir şekilde söylüyor: Bugün hala ağırlıklı olarak normal koronavirüs ile uğraşıyor olsaydık, vaka sayısı şimdi çok düşük olurdu. Ama öğreniyoruz: bir pandemi dalgalar halinde gelir. Virüsler değişiyor ve koronavirüs de değişti. Bugün orijinal virüs yok oluyor. Daha bulaşıcı, tehlikeli bir mutasyon yerini aldı. Şöyle diyebilirsiniz: Bu üçüncü dalga aynı zamanda yeni bir salgın. Yani yine – bir yıl önce olduğu gibi, Noel öncesi olduğu gibi – ana hedefimiz mümkün olduğunca çok insanın sağlığını korumak ve elimizden gelen her şeyi yapmak olmalıdır. sağlık sistemimizi güçlü yapmak için doktorları, hastanelerdeki ve yoğun bakım ünitelerindeki hemşireleri düşünüyorum.

Orada tam olarak ne bekleyeceklerini bildikleri söylendiğinde çok duygulandım. Koğuşlarındaki yatakların yeniden dolması için nasıl hazırlandılar ve artık hayatta kalmak için mücadele edenler artık çok yaşlı insanlar değil. Doktorlar ve hemşireler, koroanvirüs salgınının üçüncü dalgasına dayanabilmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Ancak tüm tıbbi becerilerine rağmen hastanelerde virüse karşı mücadeleyi tek başlarına kazanamazlar. Bu yüzden hepimize umut veriyorlar, onları yalnız bırakmamalıyız, davranışlarımızla desteklemeliyiz. Davranışımızla enfeksiyon sayısındaki güçlü artışı yavaşlatabilir, durdurabilir ve sonra tersine çevirebiliriz. Bu, her şeyden önce, çok az temaslı, küçük bir daire içinde sessiz bir Paskalya olması gerektiği anlamına gelir. Zorunlu olmayan tüm seyahatlerden kaçınmanızı tavsiye ediyorum.

HABERE YORUM KAT