Almanya'nın dev sanayi bölgesinde yangın çıktı: 29 bin litrelik tank her an patlayabilir

Almanya'nın dev sanayi bölgesinde yangın çıktı: 29 bin litrelik tank her an patlayabilir

Braunschweig'daki bir sanayi bölgesinde yangın çıktı. Yangının aerosol ve sprey ürünleri üreten fabrikada başladığı iddia ediliyor. İtfaiye sözcüsü 29 bin litrelik toprağa gömülü yanıcı gaz tankının söndürme işlemlerini zorlaştırdığını belirtti.

Almanya, Braunschweig’daki bir sanayi bölgesinde meydana gelen büyük yangın, yoğun siyah dumanların gökyüzüne yükselmesine ve çok sayıda patlamaya neden oldu. Yangın, aerosol ve sprey ürünleri üreten bir şirkette başladı ve hızla yayılarak üretim salonunu ve komşu depoları sardı.

PATLAMA RİSKİ VAR

İtfaiye sözcüsü Christian Längle, yangın söndürme çalışmalarının içinde 29 bin litre yanıcı gaz bulunan ve toprağa gömülü bir tank nedeniyle zorlaştığını belirtti. Patlama riski sebebiyle, yangın alanının 500 metrelik bir yarıçap içindeki acil servisler tahliye edildi.

TAHLİYE EDİLDİLER

Bir itfaiyeci hafif yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Şirketin fabrika müdürüne göre, tüm çalışanlar zamanında güvenli bir yere tahliye edilmiş.

Bölge sakinlerine pencere ve kapılarını kapalı tutmaları tavsiye edildi ve yaklaşık 500 metre yarıçapındaki binalar boşaltıldı. Otoyol 39, federal yol 1 ve etkilenen bölgedeki birkaç eyalet ve bölge yolu trafiğe kapatıldı.

İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almak için ilk etapta birkaç itfaiye hortumu kullanarak müdahale etti ancak yangını kontrol altına alamadı.

Yaklaşık 200 itfaiyeci, yoğun duman nedeniyle görüş alanının kısıtlı olması sebebiyle geri çekilmek zorunda kaldı. Längle, insansız hava araçlarının kullanıldığını ancak dumanın yoğunluğu nedeniyle neredeyse hiçbir şey görülemediğini ekledi.

İşte patlamanın görüntüleri:

ARTI49

HABERE YORUM KAT