Almanyalı akademisyen sokak röportajında döktürdü

Almanyalı akademisyen sokak röportajında döktürdü

Sokak röportajına denk gelen Almanyalı bir akademisyen röportajı adete bir derse çevirdi.

Almanyalı akademisyen, Kendine Muhabir kanalının mikrofon uzattı. Ülkenin durumu ve gidişatı hakkında sorulan sorulara akademisyen adam ders niteliğinde cevaplar verdi.

Sokak röportajında insanların anlamak için değil cevap yetiştirmek için dinlediğine değinen adam konuşmacı ve dinleyenlerin birbirlerini nasıl ötekileştirdiğini bir bir anlattı.

Bir kişinin "Cehaleti bu ülkeye getiren adam kim?" sorusu üzerine gerek İstanbul Üniversitesi'nde gerek Almanya'da üniversitede yaşadığı iki deneyimi ile cevap verdi. Akademisyen adam "Bilgi tüketmenin önemsizliğini" anlattığı bu deneyimlerinde bilgiden bilgi üretmenin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı...

Geri kalmış toplumlar ile ilerlemiş toplumların arasındaki farklılıkları sıralayan adam bunlardan en önemlisini şöyle anlattı: "Geri kalmış ülkelerde lider çok güçlü toplum çok zayıf. Buradan herkes siyasetçiler anlıyor hayır o değil"...

"Alman çölde sigara içse çölün ortasına izmaritini atmaz" diyen akademisyen "Almanya bizi kıskanıyor" diyenlere ise en net açıklamayı yaptı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
3 Yorum