Almanya'dan yeni yatırımcılara milyon Euroluk fon

Almanya'dan yeni yatırımcılara milyon Euroluk fon

Almanya’da yeni yatırımcılar, faiz oranlarındaki keskin artış ve isteksiz yatırımcılar nedeniyle para bulmakta zorlanıyor. Şimdi yeni bir fon genç şirketlere finansman konusunda yardımcı olacak.

Alman hükümetinin bir milyar Euroluk risk sermayesi ile doldurduğu yeni fon, yeni kurulan şirketlerin finansmanını iyileştirmeyi amaçlıyor. Devlet kalkınma bankası KfW Çarşamba günü Frankfurt'ta yaptığı açıklamada, aralarında Allianz gibi sigorta şirketleri ve dünyanın en büyük varlık yöneticisi Blackrock'un da bulunduğu 20'den fazla büyük yatırımcının Alman Büyüme Fonu'na katıldığını duyurdu. Ana yatırımcılar Alman hükümeti ve KfW'nin yatırım iştiraki KfW Capital.

Bu fon Avrupa'daki en büyük girişim sermayesi fonu olma özelliğini taşıyor. KfW Capital Genel Müdürü Jörg Goschin, büyük yatırımcılardan yaklaşık 650 milyon Euro’luk özel sermaye toplandığını söyledi. Geri kalanı ise federal hükümet ve KfW'den geliyor.

ALMANYA’YI START-UP MERKEZİ OLARAK TANITMAK

Federal Ekonomi Bakanlığı ve Federal Maliye Bakanlığı, Almanya'yı bir start-up merkezi olarak teşvik etmek amacıyla büyüme fonunu başlattı. Fon, Almanya ve Avrupa'daki yatırımlara odaklanan risk sermayesi fonlarına yatırım yapıyor ve bu fonlar da yeni kurulan şirketleri destekliyor.

Büyüme fonu halihazırda 60 şirkete yatırım yapan girişim sermayesi fonlarına 265 milyon Avro yatırım yaptı. Goschin, "Para şimdiden gelmeye başladı," dedi. Örneğin robotik, geri dönüşüm ve lityum-iyon piller alanlarında çözümleri olan şirketlere odaklanılıyor.

START-UP’LAR PARA BULMAKTA ZORLANIYOR

Start-up'lar büyüme hedefleri olan genç ve yenilikçi şirketlerdir. Yenilikçi bir iş modeli, yenilikçi bir ürün veya yenilikçi bir hizmet ile karakterize edilirler. Ayrıca ölçeklendirme potansiyeline, yani büyüme ve gelişme potansiyeline sahiptirler.

Alman start-up'ları para bulmakta zorlanıyor. Start-up'lar, Ukrayna'daki savaşın ardından faiz oranlarındaki keskin artış ve isteksiz yatırımcılar nedeniyle büyümek için para bulmakta zorlanıyor.

ARTI49

FOTOĞRAF: Unsplash

HABERE YORUM KAT