Almanya'da yüzlerce kiloluk bomba imha edildi

Almanya'da yüzlerce kiloluk bomba imha edildi

Oranienburg bölgesinde İkinci Dünya Savaşın'dan kalma bir bomba bu gün öğlen saatlerinde imha edildi. Bomba'nın patlama riskinin yüksek olduğu düşünülüyordu.

Almanya'nın Oranienburg bölgesinde bu öğlen gerçekleştirilen bir operasyonla İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bir bomba başarıyla etkisiz hale getirildi. Belediye meclisi saat 16:00 sularında operasyonun tamamlandığını duyurdu.

PATLAMA RİSKİ VARDI

Belediye meclisi geçen hafta Oranienburg’da bulunan ve yaklaşık beş metre derinlikteki özel bir mülkte keşfedilen metal nesnenin, 500 kilogramlık bir ABD bombası olduğunu fark etti. Bombanın uzun süreli bir kimyasal fünyeye sahip olduğu ve bu nedenle kendi kendine patlama riski taşıdığı belirtildi.

YÜZLERCE İNSAN EVİNİ TER ETTİ

Yaklaşık 4 bin 300 kişi bombanın etkisiz hale getirilmesi için evlerini terk etmek zorunda kaldı. Sabah 8’den itibaren oluşturulan bir kilometre yarıçaplı yasak bölge, tahliye işlemlerinin başlamasıyla birlikte bombanın imha edilmesi sırasında güvelik için oluşturulmuştu.

YÜZLERCE BOMBA HALA TOPRAK ALTINDA

Almanya, İkinci Dünya Savaşı sırasında yoğun bombardıman altında kalmış ve bu nedenle patlamamış bombalarla dolu durumda. Savaşın sona ermesinin üzerinden 80 yıl geçmesine rağmen hala toprak altında yüzlerce bombanın durduğu tahmin ediliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT