Almanya'da yeni sağlık planı yolda: Hastalıkların yüzde doksanı önlenebilir

Almanya'da yeni sağlık planı yolda: Hastalıkların yüzde doksanı önlenebilir

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yaz tatilinden önce Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere yeni bir yasa taslağı hazırlıyor. Bu yasa taslağına gör sağlık sigortası şirketlerinin gelecekte önleyici sağlık kontrollerini finanse etmekle yükümlü olması sağlanacak.

Gelecekte düzenli kalp taramaları sağlık sigortası tarafından karşılanacak. Bunlar Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach tarafından önerilen yeni "Kalp Yasası "nın kilit noktaları. Açıklamaya göre yasa tasarısı yaz tatilinden önce Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek ve önümüzdeki yılın başında yürürlüğe girecek.

Gelecekte sağlık sigortası şirketleri 25, 35 ve 50 yaşlarındaki tüm poliçe sahiplerini kalp krizi riskine karşı taramakla yükümlü olacak. Lauterbach, "Almanya genelinde bir kupon sistemi kullanarak çocuk ve gençleri, 25 yaşındakileri, 35 yaşındakileri ve 50 yaşındakileri tansiyon ve diyabet risk faktörlerini ölçtürmeye teşvik etmek istiyoruz" dedi.

İLAÇ MASRAFLARI KARŞILANMALI

Ayrıca, özellikle "statinler" olarak adlandırılan "kolesterol düşürücü ilaçların" maliyetleri sağlık sigortası şirketleri tarafından çok daha kapsamlı bir şekilde karşılanmasının gerekli olduğu belirtildi. Bakan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ilaçların geri ödemesini önemli ölçüde genişleteceğiz, böylece hiç kimse yüksek kolesterol seviyelerinin risk faktörüyle yaşamak zorunda kalmayacak."

HASTALIKLARIN YÜZDE DOKSANI ÖNLENEBİLİR

Daha fazla önleyici tedbirle kardiyovasküler hastalıkların sayısı önemli ölçüde azaltılabilir, Lauterbach, "İdeal önleyici koşullar altında, tüm kardiyovasküler hastalıkların neredeyse %90'ı önlenebilir. Bu kadar çok ölümün gereksiz olduğu bu kadar ölümcül başka bir hastalık yoktur. Almanya'da bu konuda bu kadar az şey başarmış olmamız üzücü." dedi.

Lauterbach, "Kalp Yasası"nı yaz tatilinden önce kabineye sunacağını ve yazdan sonra Federal Meclis'e gitmesi gerektiğini bildirdi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT