Almanya’da yaşlı kadın dolandırıldı, kimliği belirsiz telefonlara dikkat edilmeli

Almanya’da yaşlı kadın dolandırıldı, kimliği belirsiz telefonlara dikkat edilmeli

Saksonya eyaletinde kimliği belirsiz kişiler, telefondan aradıkları yaşlı bir kadını dolandırdı. Akrabasının bir kazaya karıştığını söyleyen dolandırıcılar, kadından yüklü miktarda para aldı.

Chemnitz'in Yorck bölgesinde yaşlı bir vatandaş şok bir telefonun kurbanı oldu. Polise göre, kimliği belirsiz kişiler Perşembe sabahı 87 yaşındaki kadını aradı. Dolandırıcılar, bir akrabasının bir çocuğun da öldüğü ciddi bir trafik kazası geçirdiğini iddia etti.

Kefaletin akrabasının cezaevine gönderilmesini önleyeceğine inanan emekli, dört haneli yüksek bir meblağı ve çeşitli mücevherleri kimliği belirsiz bir kadına teslim etti. Polise göre bu durum yaklaşık 20 bin Euro'luk bir mal kaybına yol açtı.


Dolandırıcılar, kurbanlarından büyük miktarlarda para çalmak için arama dolandırıcılığı yöntemini tekrar tekrar kullanıyor.


Birkaç gün önce Marienberg'den bir kadın da şok aramanın ardından faili meçhul kişilere yaklaşık 20 bin Euro ödedi. Mart ayında da Dresden'den 55 yaşındaki bir kadın 48 bin Euro dolandırılmıştı.
ARTI49

HABERE YORUM KAT