Almanya'da öğrencileri rahatlatacak haber, faiz oranları düşürüldü

Almanya'da öğrencileri rahatlatacak haber, faiz oranları düşürüldü

Almanya'da öğrenim kredisi alan öğrenciler için sevindirici bir haber geldi. Öğrenim kredisinden alınan faiz oranı düşürüldü, kredinin geri ödenmesinde daha az ücret ödenecek.

KfW Kalkınma Bankası, eğitim finansmanı için sağladığı öğrenci kredilerinin faiz oranlarında önemli bir indirime gittiğini duyurdu. 1 Nisan itibarıyla, yeni imzalanan öğrenci kredi sözleşmeleri için uygulanan faiz oranı yüzde 9,01’den yüzde 7,51’e düşürüldü.

KAR ELDE ETME AMACIMIZ YOK

KfW’nin bu adımı, öğrencilerin eğitim maliyetlerini daha kolay karşılamalarına olanak tanıyacak. Banka sözcüsü, “KfW’nin öğrenci kredisi ile kar elde etme amacı olmadığı için, elde edilen avantajları doğrudan müşterilere yansıtıyoruz” açıklamasını yaptı.

Öğrenci kredilerinin faiz oranları, alındıkları döneme göre değişiklik gösterse de tüm borçlular referans faiz oranlarındaki düşüşten faydalanabilecek. Kredi faiz oranları, yılda iki kez, 1 Nisan ve 1 Ekim

BORÇ TUZAĞINA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI

Alman Öğrenci Birliği (DSW), borç tuzağına düşme riskine karşı öğrenci kredisi alınmaması konusunda uyarılarda bulunurken, KfW’nin 2006 yılından bu yana teminat talep etmeyen öğrenci kredisi sunduğunu hatırlatıyor. Kredi, federal bütçe fonları yerine KfW’nin kendi fonlarından finanse ediliyor.

ÖĞRENİM KREDİSİ NASIL İŞLİYOR

Aylık maksimum destek miktarı 650 Euro olarak belirlenmiş olup, toplamda 54 bin 600 Euro'ya kadar finansman sağlanabiliyor. Geri ödeme süreci, son ödemeden sonra 18 aylık bir bekleme süresinin ardından başlıyor ve en fazla 25 yıl sürebiliyor.

KULLANIM ORANLARI GİTTİKÇE AZALIYOR

Yüksek Öğrenim Geliştirme Merkezi (CHE) tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, Almanya’da öğrenci kredisi kullanarak eğitimlerini finanse eden öğrenci sayısı giderek azalıyor. 2022 yılında imzalanan yeni öğrenci kredisi sayısı 23 bin 820’ye düşerek, CHE’nin 15 yılı aşkın süredir gözlemlediği değişimi desteklendiği gösteriliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT