Almanya'da işsizlik de mülteci istihdamı da yükselişte

Almanya'da işsizlik de mülteci istihdamı da yükselişte

Ekonomik krizin yakıcı etkisi kada mülteci istihdamı da yükselişte. Özellikle ülkedeki en kalabalık mülteci toplumu olan Suriyelilerin istihdamı oldukça yüksek rakamlara ulaştı. İşte detaylar...

Almanya'da Suriye, Afganistan, Türkiye ve Ukrayna ile beraber diğer ülkelerden de gelen mültecilerin istihdamı giderek zorlaşan iş piyasasına rağmen artış gösteriyor.

Mültecilerin İşgücü Piyasasına Entegrasyonundan Sorumlu Federal Komiser Daniel Terzenbach, geçen yılın sonunda başlatılan ve "Job Turbo" olarak adlandırılan uygulamanın etkisini göstermeye başladığını açıkladı.

Uygulama, boş pozisyonların mültecilerle doldurulmasına yardımcı oluyor.

SURİYELİ ERKEKLER İSTİHDAM REKORUNA KOŞUYOR

Terzenbach, "Mart 2023'te yaklaşık 2 bin 500 Ukraynalıyı, Mart 2024'te ise 5.000'in üzerinde Ukraynalıyı işe yerleştirdik. Geçen yılın aynı ayına göre 170 binden fazla işsizimiz var ama yine de Ukraynalıların istihdamı önemli ölçüde artıyor" diye konuştu.

Terzenbach ayrıca ülkeye mülteci olarak gelen Suriyeli erkeklerden en az yüzde 70'inin istihdam edildiğini duyurdu. Federal Komiser, kadın entegrasyonu için de benzer bir oranı yakalamak için çabaladıklarını belirtti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum