Almanya tıka basa doldu, her yıl 210 bin kişi başvuruyor

Almanya tıka basa doldu, her yıl 210 bin kişi başvuruyor

Almanya’da yapılan bir araştırma, göçmenlerin barınmasına özel olarak yapılmış bölgelerin kapasitelerinin neredeyse dolduğunu gösterdi. Araştırma kapasite artışlarının ihtiyacı karşılamayacağını söylüyor.

Almanya’da sığınmacı kabul kapasitesinin tükenme noktasına geldiği bildirildi. Yapılan bir araştırmaya göre, federal eyaletlerin çoğu sığınmacıları yerleştirme taahhütlerini yerine getiremiyor ve yeni ilk kabul merkezlerinin inşası, yerel vatandaşların direnci nedeniyle zorlaşıyor. Durumun yaz aylarında daha da kötüleşmesi bekleniyor.

YETERLİ DEĞİL


Araştırmaya göre Federal eyaletler, sığınmacılar için yeterli düzenli barınma yerine sahip değil. Bazı bakanlıklar, kapasitelerini artırmak istediklerini ancak önemli engellerle karşılaştıklarını belirtiyorlar. Örneğin, Baden-Württemberg’de ilk kabul merkezleri için yaklaşık 9 bin ek yere, Aşağı Saksonya’da ise 7 bin 500 yere ihtiyaç duyulduğu, ancak sadece 3 bin 808’inin mevcut olduğu ifade ediliyor.
Mecklenburg-Vorpommern’de 2 bin 400 yere ihtiyaç varken, sadece bin 200 yatak bulunuyor. Bavyera, Berlin, Kuzey Ren-Vestfalya ve Rhineland-Palatinate gibi diğer eyaletler de kapasitelerini artırmak istiyor.


HER YIL 210 BİN BAŞVURU


Aşağı Saksonya eyaleti kabul makamına göre, sayıların yaz aylarına kadar yeniden artacağı öngörülüyor.
Baden-Württemberg Göç Bakanlığı, federal hükümetten gelen rakamlara göre hareket ederek, 2026 yılına kadar her yıl 210 bin sığınma başvurusu olacağını ve Baden-Württemberg’in yılda 27 bin 300 sığınmacıyı barındırması gerektiğini varsayıyor. İlk kabul merkezlerinde ise 15 bin yere ihtiyaç duyuluyor.


KAPASİTE NEREDEYSE DOLDU


Alman İlçeler Birliği Başkanı Reinhard Sager, federal eyaletlerin mevcut kapasitelerinin neredeyse tükenmiş olduğunu ve bazı bölgelerde artık yeterli olmadığını belirtiyor.
Bazı eyaletlerde, sığınmacıların iltica prosedürü tamamlanmadan ya da mülakat yapılmadan bile eyalet kabul merkezlerinden ilçelere dağıtıldığını ve bu durumun ilgili herkes için büyük bir çaba anlamına geldiğini vurguluyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT