Alman siyasetçiden İmamoğlu değerlendirmesi: Artık eli daha güçlü

Alman siyasetçiden İmamoğlu değerlendirmesi: Artık eli daha güçlü

SPD Genel Başkanı Lars Klingbeil Almanya'da düzenlenen bir toplantıda, Türkiye yerel seçim sonuçlarının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun elini daha da güçlendirdiğini ileri sürdü.

Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Genel Başkanı Lars Klingbeil, Stuttgart’ta düzenlenen bir toplantıda, geçtiğimiz ay Türkiye'de gerçekleşen yerel seçimlerin sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeniden başkan seçilmesinden büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Klingbeil, "seçim sonuçlarının İmamoğlu’nu çok daha güçlendirdiğini" ifade etti.

Yeni Posta'ya konuşan Klingbeil, şu ifadeleri kullandı:

"Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da seçimleri çok güçlü bir şekilde kazanmasından büyük memnuniyet duydum. İstanbul gördüğüm ve çok severek gittiğim en güzel kentlerden biri. Gözlemlediğim kadarıyla son yıllarda İstanbul İmamoğlu yönetiminde çok daha güçlü bir şehir haline geldi. Son seçim sonuçlarının İmamoğlu’nun elini güçlendirdiğini söyleyebiliriz. Gelecek ne gösterir elbette kendisi çok daha iyi bilir. Ancak biz yaptığımız görüşmede en kısa zamanda buluşmak üzere sözleştik. Geleceği birlikte nasıl şekillendirebileceğimiz yönünde diyalog içinde olduğumuz için çok mutluyum."

ARTI49

HABERE YORUM KAT